Morsdag.

Julaftens morgen for tre år siden våknet jeg av at Jendor satt ved siden av meg med en sammenknødd serviett og sa
Æ har laga morsdag æ.
Og jeg ble helt gjennomrørt og litt lattermild og sa ÅÅåååå har du laga morsdag?
Mmmm. Til han pappa.
Sa Jendor.

Men siden har han fått litt mer dreis på det. 
Vi har aldri vært en sånn familie som feirer noe særlig, verket søttenemai eller sjettefebruar eller morsdag eller farsdag. Til førtiårsdagen min fikk jeg av the Stig en bok han holdt på å lese og som lå på nattbordet,  hastig rullet inn i en plastpose, "sånn at Jendor skulle skjønne at man får presanger på bursdagen sin." "Fikk", altså.  ( Nå skal det sies at det året det var preget av død og kreft og katastrofer og rullende panikk så feiringer fikk ikke fokus.)
Og jeg elsker jo presanger og oppmerksomhet, så mig har fattast något.
Så det passer meg perfekt at Jendor har blitt skikkelig opptatt av morsdag! Inklusive Luring og Hemmeligheter. Han har tatt rede på hva jeg ønsker meg, fått the Stig med seg ned til byen, kjøpt presang (den der koppen med gul titting var utsolgt men jeg fikk en grønn titting i tre istedet), laget kort og kjøpt kake. Og da han våknet i morrest la han seg stille over hodet til the Stig og hvisket HUSK AT DET ER MORSDAG.
Så gikk de ned og hentet pakken og kortet og kokte te og kom og satt i sengen. 

Endelig.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...