klagesang over treenighetens dårlige samarbeidsgrunnlag og konsekvensene av dette

Altså. Noe av det absolutt mest irriterende jeg vet om er når jeg våkner, og så passer ikke over- og underkjeven sammen lengre. Når jeg lukker munnen så er det liksom tenner overalt, ikke bare en lukket munn sånn som det var før.
Jeg må innrømme at jeg ikke vet hvor vanlig dette er. Noen som kjenner seg igjen?
Jeg har alltid trodd at dette skyldes at tennene rører på seg. Ja, jeg vet. En idiotisk teori. Men hvilken annen grunn skulle det være til at man plutselig har en munn der over- og underdelen ikke lengre passer sammen? Jeg har tenkt at det er noen visdomstenner som kommer og flytter på alt. Noen dager. Til alt glir tilbake på plass. Eneste jeg kunne komme på. Tenner er mystiske.

Jeg har jo i utgangspunktet en litt alternativ tannstilling etter at et betonggulv hoppet opp og klabbet til meg med all min kraft da jeg var i sånn ti-fjortenårsalderen. Og det er liksom det jeg kjenner nå, at særlig fremtennene oppe har kommet litt for langt inn og framtennene nede blir litt grinete fordi der hadde jo DE reservert plass. Men det var da voldsomt til forsinket oppdagelse fra munnens side. De har jo vært trykket inn i tyve-femogtyve år. Ærlig talt.

Og så slo det meg, også litt sent, så jeg får vel være forsiktg med ærligtalingen overfor munnen, at det er vel det at jeg er så stram i kjeven som steller i stand trøbbel. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg er stiv som en fallbro. Det gjør vondt å gape og gjespe og måpe. Ok, jeg bare slengte på måpe fordi jeg ville ha tre eksempler. Det blir ikke så mye måping i løpet av dagen. Men kjeven er gammel og vrang og jeg tror rett og slett den driver og trekker i ting sånn at over- og underkjeven kommer ut av lage i forhold til hverandre. Det er IKKE tennene som driver og flytter på seg sånn i løpet av natten. Sannsynligvis.
Det artige her, eller, så haha artig er det kanskje ikke, er at jeg er ikke stresset. Sånn der med kjever og rygger og stive nakker pleier jo å være stress. Men jeg er helt fin og rolig og avbalansert. Og det er Hodet også. Så av en eller annen grunn har Kroppen, som jo vanligvis er snill og grei, gått hen og stresset seg opp over noe hverken jeg eller Hodet har kontroll på. Kjempemessig.
Og au. Og fanes til tenner overalt hver gang man lukker munnen.

Ingen kommentarer:

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...