naboen og grannen

Jeg har en nabo som bråker på norsk, og en som bråker på svensk.
Når man bråker i Sverige, krangler man. Og det gjør de. På svensk. Du e fan dum i huvudet!!!! Dra åt helvete! DRA ÅT HELVETE!
og andre sånne oppfinnesomme saker. Litt slitsomt i lengden men ikke verre en at man kan leve med det. Så lenge det ikke blir vold og slosskamp, da må man vel agere.
men! de skal flytte! Så det løser seg.

Og så han som bråker på norsk. Det vil si, egentlig bråker han vel på engelsk, ved hjelp av stereoanlegget, men i norsk betydning. Det kommer bråk inn til meg. Dunk-dunk-dunk dunkdunkdunkdunk dunk dunk dunk. Sier bassen. Syngedama synger. Gitarene har solo. Jeg hører alt. Uansett hvorhen i leiligheten jeg flykter og uansett om jeg setter på musikk sjøl.
Dette foregår på dagtid (jeg har hjemmekontor) mellom ca ett og fem. I et par timer i slengen.
Og jeg blir gal i hodet av det. Det er som å bo oppå et diskotek. Det er enromt forstyrrende.
Og i dette tilfelle er det ikke en nabo med felles oppgang, vi deler bare vegg. En vegg jeg har forsøkt å banke i, men til ingen nytte.
Til slutt måtte jeg ringe boretslagsstyret. Som kom og lyttet. (i kraft av en mann med hytte i Kongsfjord, ikke i kraft av et helt styre som samlet seg på kort varsel for å høre på naboen min. Og ikke at det er noe poeng at han som kom har hytte i Kongsfjord, men det ble etterhvert mye snakk om den hytta) og så sier Styret (han ene) at du, han naboen, han er kjempeutrivelig. Han blir så rasende hver gang man tar noe opp med ham. Og det var visning i går og han skal selge...
Jaha! Så da blir man kvitt problemet etterhvert der og. Jeg må bare holde ut til han flytter, når nå engang det er.
Så da får jeg både ny granne og nabo. Eller, han som er "nabo" er nok..."al-shwxlm", eller noe. Jeg var inne på internett og så på prospektet og jeg vedder tubaen min på at han er araber, utfra interiøret. Veldig unorsk interiør iallefall. Men han skal flytte.
Så da får man bare håpe at både min nye nabo og min nye granne er fornuftige folk og at jeg slipper å bli gal i hodet.


3 kommentarer:

Hustvedts sa...

Det er godt det løser seg! :-) Vi er jammen heldige som bor litt utpå landet. Så får vi heller leve med rånegutta inni mellom litt traktordur, rauting og kirkeklokker.

frk. Figenschou sa...

rauting framfor trance, for midt vedkommende.

paaskeharen sa...

Lett. Andres bråk er dobbelt så irriterende som ens eget - som kan være ille nok.

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...