sikkerhetsnålene kommer

Når man har bodd et sted en stund oppstår det punkter hvor man finner sånt som man har bruk for men ikke egentlig går til innskaffelse av. Sikkerhetsnåler for eksempel. De ligger i roteskuffen. Eller sy/skjell-jeg-fant-/hvor skal jeg gjøre av dette-skrinet. Jeg nevner sikkerhetsnåler fordi jeg ikke finner noen nå som jeg trenger dem siden jeg skal ha koftesjal over kofta i anledning dagen. Jeg har prøvd med supermagneter (de var i syskrinet) men for å være helt ærlig fungerte det ikke.

Jeg vet ikke hvor mange sånne roteskuffer jeg har i bakminnet. Ikkeoptimale roteskuffer. Det blir jo ofte sånn når man bor midlertidig, igjen og igjen og igjen, at man ikke riktig klarer å lage systemer som fungerer. Da blir det rot. Men det er ikke det samme som en roteskuff. En roteskuff fungerer bedre om det ikke er rot overalt ellers, nemlig. Jeg statser på at vi klarer å opprette en optimalt fungerende roteskuff nå.
Jeg hadde nemlig en liten åpenbaring i går. For det er jo det der med alle systemer som ikke helt fungerer, når man bor midlertidig en plass. Man gidder ikke helt ta tak i dem. Hårstrikkplassen. Som ikke finnes. Smykkeskrinet som ikke eksisterer men er fordelt på tre forskjellige toalettmapper. Stedet der man lar hermetikkbokser renne av seg som er samme sted som man helst ville tørket kopptua.
Alt sånt. Jeg er sikker på at dere forstår hva jeg mener. Alt man ikke helt får til å fungere, alt man ikke finner, alt som havner sammen i rotepunkter du ikke vil ha.
Jeg har jo hatt en liten mistanke om at det kanskje ikke er midlertidigheten som er problemet, men jeg. At jeg ikke kan holde orden. At dette med at man bare leier der man skal bo og vet man skal flytte snart ikke er det egentlige problemet.
Men vet dere hva?
Det ER det som har vært problemet.
Nå som jeg er en ekte nomade med to faste punkter i tilværeslen, og ikke en slags uekte serienomade uten base hverken her eller der, med 15de adresse på færre år enn det- ja men nå fungerer det.
Nå er det blitt orden i sakene. Nå oppstår det systemer rundt meg som fungerer.
Snart dukker det nok opp et sted med sikkerhetsnåler og nøkkelringer og sånt også.

5 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

ok, nei det er sikkert ikke du som er rotete av natur...

Gratulerer med dagen.

frk. Figenschou sa...

døh! nå fungerer det jo plutselig! jeg utfordrer deg til å holde prikkfri orden når husholdet består av pappesker fordelt på tre forskjellig husholdninger i to forskjellige land, samt forbud mot å endre noe, kjøpe inn noe eller sprikre noe opp på veggen.

...takk for det.

Anonym sa...

alt blir veldig mye bedre når man har en fast plass å bo. bortsett fra at man får flere ting, da. når æ fløtta hjæmmefra (nu kommer litt gjesteblogging igjen) hadde æ en sykkel, og alt æ hadde me mæ klarte æ å få på den sykkeln. etter å ha bodd litt her og litt der skjønte (eller trudde æ) at æ kom til å bli væranes i tromsø ei stund. så da kjøpte æ mæ et knivjern, nu som æ liksom ikke trengte å passe på å ikke ha så mange ting. og sidn har det bare gådd nedover (eller oppover, uttover og bortover). nu har æ en bil (tredørs golf) og æ trur faktisk at æ ikke får plass til alle tingan mine i den. men heldigvis har æ ei leilighet, og der har æ plass til alle tingan mine.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hi hi hi, nettmobbing.

Jeg tar IKKE utfordringen.

frk. Figenschou sa...

takk for det var forøvrig rette mot 6. februar, ikke tvilen vedr. min ordenssans.

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...