entotre JUL ferdig

Når er egentlig jula? Dette har jeg lurt litt på. Det er litt som med jula som med nuet, det er enten snart, eller over. 
Hele desember er advent. Da går vi og venter på jula. Hvis man er tradisjonalist pynter man ikke treet og lager ikke pepperkakehuset før på lille julaften. Ingen juks. Førjulstiden er ikke jula. Så kommer julaften og det må man kanskje si er jula men samtidig er den dagen så full av stress at man får den jo ikke med seg i det hele tatt. Den er ikke stille blafrende lys og glitter og dalende snefnugg ihvertfall. Den som seiler opp til den heteste kandidaten er dermed romjula, men hvis romjula er jula, hvorfor heter den da romjul og ikke bare jul? Er det faktisk ALDRI jul?

I dag er det iallefall en mandag, bare at det er tirsdag. Det var planleggingsdag i barnehagen i går så da var de ingen som kom seg på jobb, nå er det første arbeidsadag etter juleferien. Hu hei hvor det går.

Neida det er ganske greit faktisk. Det var både ok føre og ok temperatur i dag så jeg fikk endelig drassa med meg den nye varmeovnen ned hit, med hjelp av sparken min, men jeg nøler litt med å pakke opp og plugge i, for jeg har på med tjukk ullongs, vattert ullbukse og to ullgensere, så hvis det plutselig skal bli normalteperatur her har jeg jo et problem.

Arbeidet i den nærmsete framtid består av regnskap og søkndadsskriving, det er ikke så verst, høres kanskje grusomt kjedelig ut begge deler og det kan det jo være men det er litt sånn rolig start. Og så må jeg vel lage noe kunst da. Det er mer en urolig start. Ikke sikker på hvordan jeg skal få det til men det er vel bare å holde på så dukker det kanskje opp noe.



3 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg er enig med deg, vi venter og venter og vips så er det over. Sånn er det ofte med det vi gleder oss til.

Jeg tenker vel at selveste jula er julaften, 1. og 2.dag og så kommer romjula fram til nyttårsaften.

Da ungene var sånn halvstore klarte jeg å etablere lillejulaften nesten som en del av jula, men pynting av juletreet som eneste oppgave.

frk. Figenschou sa...

Da jeg var mindre var lillejulaften den beste dagen. Da tok vi det siste og koseligste. På julaften var det mye styr som skilsmissebarn med diverse programposter og overleveringer, så det har aldri vært en toppendag. Men jeg klarer ikke selv å etablere lillejulaften som en avslappet dag, for vi er alltid så bakpå og har mye å gjøre den dagen. Med litt er ro i livet generalt så blir det kanskje bedre planlegging og muligheter for å gjennomføre det planlagte før jul.

Åshild sa...

Ja, i en alder av 63 må jeg har en detaljert arbeidsplan for hver dag fram til jul fra midt i november, og jeg vet at det jeg ikke gjør på riktig dag blir det ikke tid til. De fleste oppgavene tar en time eller to så det var mulig etter jobb, mens andre oppgaver ble lagt til helgene. Som pensjonist har jeg bedre tid, men det som før var arbeidstiden bruker jeg på barnebarn, gamle foreldre og hobbyer.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...