Jeg tenkte jeg skulle sette opp en utstilling her

Om to år har jeg neste utstilling. Imellomtiden har alt blitt avlyst eller utsatt og det som er gjennomført er iallefall delvis blitt gjennomført digitalt og vet dere hva? Det kan jeg gjøre SELV. Nå har kanskje Kunstnerforbundet et par flere følgere enn meg på Instagram, men det er ikke den der klikk&glem-greia jeg er ute etter, det er å lage en utstilling og dokumentere den, og så gjør jeg noe i denne tiden og så har jeg noe å vise til når den er over. Jeg har jo masse greier jeg har jobbet med og masse greier som ikke har noen sammenheng eller logikk og hva skal jeg jobbe mer med og hva skal jeg legge bort og hva skal jeg utvikle og en utstilling gir alltid svaret på dette.
 


Dette er Malmklang. Her har det brent. Her har jeg mer eller mindre vokst opp. Jeg så et program i går om duodji og der var det en mann som snakket om å være duojar og han snakket om da han var liten og fikk lære seg å lage guksier av av faren sin og sa: da jeg begynte å skape ble jeg et helt menneske. Og derfor synes jeg det er så viktig med kunst og kultur og hele den greia som alltid angripes fordi det verken er vei eller eldreomsorg og ikke drar inn penger. Opplevelsen man kan ha av at da blir man et helt menneske.
Isåfall ble jeg et helt menneske på Malmklang. Jeg gikk på teaterskole for unger her, og nå er jo ikke lengre teateret min foretrukne kunstform, men den opplevelsen jeg hadde da jeg var sånn ti år av å få bruke så mange sider av seg selv som ellers ikke var så viktig, ikke så bra, ikke så brukbart men likevel så stor del av en selv, den gjorde meg til et helt menneske. Evt robbet verden for en bra veiingeniør, altså hva vet jeg.

Det var rart men ikke så veldig rart å komme inn der igjen. Det ser jo helt annerledes ut men det er fortsatt Malmklang. Og så var jeg jo der med et forsett og et blikk: hvordan skal jeg kunne sette opp en utstilling her, lyssette, dokumentere? Hva må jeg bygge og hva får jeg til alene?
Jeg tror det blir bra.

2 kommentarer:

Lillesøsters dagbok sa...

Spennende! Lykke til!

Anonym sa...

Så spennande dette blir! Eg les alt du skriv - sjølv om du vel ikkje så ofte kan merka noko til det... :-) Denne teksten skulle vore delt på mange sider! Mannen min (pensjonist)kom akkurat heim frå vikartimar i ungdomsskulen her. Han skal ha sløyd i 5 veker, og dei skal laga eit skrin med lås og beslag. Det gjekk veldig bra idag, sa han.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...