så FREKK

Det har vel gått bra. Èn ting var kanskje ikke helt strålende, det var da Jendor løp bort til sin beste venn og hans foreldre, de to var åpenbart glad for å se hverandre etter ferien, og Jendor sier: Æ har savna dæ, ho mamma sa æ ikke fikk lov å besøke dæ i sommer for du e så FREKK!
Jeg vil si at det var vel ikke helt sånn det var. 
Santidig er det ikke milevis unna sannheten. 
Jendor har en bestevenn som blir litt lei av ham innimellom. Det er litt vanskelig. Samtidig synes jeg også seksåringer må få lov å bli lei av folk, og ikke være sammen hele tiden. Og få lov å si det. Da ferien starta fikk Jendor beskjed om at han ikke fikk komme til bestevenn i ferien. Hele ferien. For bestevenn var lei av Jendor. Og selv om man tanker at, ja, det må vel være lov, så er det også kjipt.
Så det har vi liksom holdt oss til dét da, og bestevennen har heller ikke kommet på døra her. Og det har ikke vært så lett for Jendor, som også har fått helårsbeskjed om å holde seg borte når bestevenn har andre unger på besøk, og det er heller ikke så lett, og det er da jeg har forsøkt og være på Jendor sitt lag og si, ja, Bestevenn er ikke alltid så hyggelig. Jeg synes ikke han er noe grei når han sier at du ikke får komme når han har andre på besøk, det synes jeg ikke bestevenner skal si. Og jeg synes ikke det er åkei å si at jeg er lei av deg, det synes jeg er slemt. (Og det har vært hundre andre episoder der jeg har oppleved en type maktforhold som går på det der, og som jeg ikke synes er greit, og der jeg har sagt ifra, men alt i alt synes jeg ikke man kan tvinge seksåringer til å like andre seksåringer. Man må på en måte bare respektere at de ikke vil være sammen med folk.)
Såh. Jeg aner ikke hva foreldrene til Bestevenn vet eller ikke vet, de er oppegående og tilstedeværende foreldre, men jeg vet ikke alt om mitt barn heller, det de nå vet er at jeg synes ungen deres er frekk. Eh. Det er ikke en veldig frekk unge i det daglige altså. Så de er muligens litt forvirret. Men det jeg benyttet anledningen, i alt kaoset på første skoledag, til å si, var: Det var vel ikke det jeg sa? Jeg sa at når Bestevenn har sagt at du ikke får komme på besøk hele ferien, så lar vi være. Det fikk de kanskje med seg, uten at vi fikk snakket om det, eller så fikk de bare med seg den delen med FREKK. 
Jeg kan på en måte leve med det og.  
 
Det var veldig fint å se at de var så glad for å se hverandre, men dette er nok en historie som kommer til å fortsette i noenlunde samme toneart. Og jeg må fortsette å være på Jendor sitt lag. Dét er vel det letteste her. Alt annet med dette er litt vanskelig. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det gjeld å skapa ein kultur der det ikkje er lov til å ekskludera nokon. Det gjeld for både små og store. Der det er kultur for å vera selektiv, kven skal få vera med, kven skal ikkje, vil snart både den eine og den andre kunna bli utestengd. For foreldre bør det vera enkelt, slik ein vil at andre skal vera mot mitt barn, må me vera mot andre sine born.

frk. Figenschou sa...

Jeg tenker jo at det at man ikke får komme over når det er andre barn der er litt verre. Vi har sagt at det har med smittevern å gjøre. For Jendors del. Men utover det kan ma jo ikke tvinge unger til å være sammen. Og så får alle som vil komme til oss. Og så må vi bare følge opp som best vi kan.

Anonym sa...

Eg trur at viss me snakkar med ungane, forlarer kvifor alle må med, så treng me ikkje å tvinga dei. Det gjeld at alle har nokon å vera i lag med, og det er dei vaksne sitt ansvar. Foreldre må ikkje koma unna med å seia at det er opp til ungane - for då kan nokon bli haldna utanfor. Me kan ikkje klandra ungane, det er foreldra sitt ansvar at alle har nokon å vera i lag med, at ingen skal kjenna seg utanfor. :-)

frk. Figenschou sa...

Jeg vil at mitt barn skal skjønne at alle skal få være med, er en invitert, er alle invitert. Men om han en dag ikke lengre vil være med bestevenn hver eneste dag, så må det være greit. Og da må det være greit andre veien og.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...