Folket har talt

Jeg har blitt invitert av en slektning til å være med i en fb-gruppe. Ja til bilen og det norske folk.

Ja til bilen og det norske folk.
Nei til bilen = nei til det norske folk. 
 
Jeg klaaaaaarer ikke.  Og det verste er at for å melde meg ut må jeg gå inn i gruppa, og uansett hvor mye jeg skjeler og myser kommer jeg til å få med meg et par innlegg der noen er KRENKET over at de, som er DET NORSKE FOLK, må vike med bilene sine for sykkelstier og dessuten betale bompenger og ikke får nok parkeringsplasser. Men helt til jeg gjør det får jeg innlegg fra det norske folk opp på veggen min så det er bare å knyte sammen tennene og få det gjort.

Og så er jeg invitert inn i en gruppe som heter noe sånt som Folkeopprøret for slutt på kutt i pensjonen.
Her er det også folket som rører seg. Nå er jeg ikke pr prinsipp imot at folk skal få mer i pensjon, jeg har bare gitt opp selv. Jeg er selvstendig næringsdrivende og kommer knappest til å bli minstepensjonist engang, jeg kommer vel til å bli skyldig. Det er greia med å være gründer og selvstendig næringsdrivende, det er så steike godt betalt og så fordelaktig næringsform at i tillegg til å betale akkurat det samme i skatt som alle andre, skal man legge av penger til pensjon og sykdom sjøl. 
Det er ganske ofte jeg ikke helt føler meg som folket. 
Og siden jeg ikke har meldt meg ut av denne gruppa heller, kom det opp et innlegg på veggen om at nå har sannelig KULTUREN fått så og så mye koronapenger av den nissen Abid Raja og hadde det vært noen rettferdighet i verden og ikke minst noen som kunne ha tenkt klart et sekund, så hadde VI fått de pengene! Altså folket. Som vil ha pensjon.
Og aldri er jeg egentlig i stand til å ta den diskusjonen. Når folk sier HVA SKAL VI MED KULTUR!!! så blir jeg alltid svar skyldig. Dels kommer jeg jo fra et lite gruvesamfunn der dette er normen, jeg er av folket, dels er jo dette i bunn og grunn en form for ideologi og det er alltid vanskelig å diskutere. 
Ja, hva skal vi med kultur? Vet ikke. Jeg bare tror at en verden som består av oppussing og biler og aksjer og fondsavkastning og telefonsalg er en litt dårligere verden.
Hva skal vi med kultur som ikke betaler seg, holder det ikke der med frivillig kultur og folk kan da holde på med kultur etter arbeidstid som alle andre?
Vel tildels har vi jo et system som faktisk vil ha denne kulturren men ikke betale for den. Veldig få steder der jeg stiller ut tar inngangspenger. Det synes jeg er fint. Tildels tror jeg en verden der kulturen består av fotballkamper, reklamejingels og HBO også er en litt fattigere verden. 
Men det er sånn jeg føler det. Om du vil ha bompengefrie veier og parkering på alle gressplener og mer i pensjon, så er det sånn DU føler det. 
 
Det er muligens en veldig viktig diskusjon jeg ikke gidder å ta her.
 

3 kommentarer:

Uora sa...

Men du var med i dagens DN! 🙂 Grattis!

Uora sa...

Og SR kulturnytt P1 🙂

frk. Figenschou sa...

Åh! Wihi!

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...