julelys, åååå julelys....

Det nærmer seg jul. Det har det sikkert gjort lenge men jeg har ikke vært så eksponert for det. Så første desember var det virkelig første desember og ikke tredevte første desember.
Hoi. Skrives tredevte sånn?

Da jeg var liten ville jeg så gjerne at vi skulle ha sånne fargerike julelys ute på treet vårt, sånne i alle farger eller iallefall rødt, gult og grønt, og gjerne sånne som blinket. Mamma og pappa syntes ikke det var så fint så det ble aldri noe av. Nå er jeg voksen og kunne fyllt verandaen min med blinkelys, men nå synes ikke jeg heller det er så fint.
Bortsett fra i en liten liten flik inni meg, som har overlevd fra barndommen og som våkner til nå som naboen har montert fargerike lys på sin veranda. Heldigvis ikke blinkelys, da hadde jeg nok fått en slags indre epilepsi, men sånne gule, røde, grønne.
Det er.....på en måte så fint. Eller det er jo ikke det men noe i meg kjenner igjen den følelsen man får inni seg når man er liten og ser sånne fine, fine lys. Det er som en slags tidsmaskin.
Jeg synes de er stygge, men Figenschou 5 år synes fortsatt de er det vakreste i verden.





7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror tredevte er dialekt, så det kan du skrive akkurat som du vil.

frk. Figenschou sa...

hæ? hva heter det på bokmål da?

frk. Figenschou sa...

ah, vent, man har begynt å si tretti på noe tidspunkt i historen?

Hustvedts sa...

Nå er tredve helt ut, det er tretti som gjelder. Jeg syns det er helt riktig, men sliter når jeg skal lage ordenstall av det. Tredevte er deffinitivt enklere å si enn trettiende!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ohoi, jeg er glad for at naboen ikke lenger har en blinkende discokule i kjøkkenvinduet hele desember. Veldig, veldig glad.

frk. Figenschou sa...

tror aldri jeg kommer til å ønske meg discokule. eller si "trettiandre" sånn der helt naturlig.

paaskeharen sa...

Da jeg bodde i England merket jeg hvor utrolig glade de er i julelys. Det er noe deilig og naivistisk og øspøs over det hele.

En nabo i England hadde en annen type lys - et utelys med sensor i bakhagen sin - hvor trafikken av villkatter var stor - det var plagsomt hvis man ikke fikk sove.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...