ah, vær!

Nå er det uvær her. Det er selvsagt forskjell på stockholmsk og kirkenesisk uvær, men det fyker endel, og myndighetene har gått ut med Varning Klass 2. Som betyr at de venter problemer med å opprettholde samfunnsfunksjoner, og at det er en viss fare for allmenheten.
Jeg måtte likevel ut av huset, fordi enkelte ville at enkelte skulle kjøpe julegave til andre enkelte.

Her har de jo fortau. Forsåvidt en god ide, men de brøytes ikke. Og man kan ikke gå midt på veien, hvilket ville vært løsningen hjemme. Her ville løsningen vært å hoppe på en buss, men de går ikke i dag. Så jeg har brøyta meg gjennom stormen (vel. Liten kuling) sammen med en hel del andre mennesker som skulle hit og dit og heller ikke var redde for å være denne allmenheten det skulle være fare for. Har man bare nok skjerf rundt hodet går jo det meste bra. Gamasjer hadde sikkert også vært ok men det har jeg ikke her.
Det verste var i grunnen å komme inn. Etter tyve minutter som ensrettet traktor i snefokk, blir man faktisk ganske nedsnedd. Godt og grundig både inn- og nedsnedd, og innendørs er jo obs! varmen på men hvem hiver vel av seg og banker alle klærne ren for sne, som om man skulle vært....i Finnmark? Ikke jeg. Det var ikke plass. Det var for mye klær å holde på og for mye sne inne bak brilleglassene hvilket gjorde at brillene bare ville falle av mens jeg sto der med lue og sjal og votter og ullkåpe og forsøkte å....utrette noe som jeg snart nok ga opp.
Dessuten var jeg jo ute blant folk og det er rart det der, da oppfører man seg som om man er ute blant fok og ikke på fornuftig vis, hvilket ville vært å ta av seg alle ytterklæren og ristet dem kraftig. (jeg gikk bak en søyle og banket votter og lue hardt mot den, når ingen så meg.)
Og ærlig talt, når man har så mye klær på kan det fort bli litt varmt inne og da er det egenlig greit at man er dekket av et lag med sne og is, for da svetter man ikke ihjel. Man bare drypper litt, men det er nå butikkens problem som ikke ordner med muligheter for å få børsta av seg sneen.

Nå har jeg kommet hjem igjen, og sitter og ser på uværet og lurer på hvordan huskjæresten skal ta seg hjem, sånn etterhvert. Men du skal se de får orden på kollektivtrafikken igjen. Riktignok tåler den ikke så mye, for eksempel stoppen t-banen i høst fordi det var kommet løv på skinnegangen, men noe må de da klare å få til i løpet av dagen, det er jeg sikker på.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hæhæhæ, løv på skinnegangen!!!

frk. Figenschou sa...

ja, hvem kunne ant at det plutselig skulle begynne å falle ned fra trærne?

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...