Berlin

Sist gang vi dro på ferie hit slo lynet ned i flyet på vei over. Denne gangen gikk det mye roligere for seg. Jeg klarte riktignok å ødelegge flyet rett før take-off, men det var ingen vital del, og jeg forsøkte høflig å reparere det selv også. Til slutt måtte jeg bare gi opp og gi ekstradelen til flyvertinnen som tok det pent. Men som en naturlig følge av dette måtte jeg sitte i mørtna og fikk ikke lest noe på flyet.
Det ble litt kjedelig.

I dag har vi vært og vasa. Når man ikke har fri eller ferie, er det vasing som bli mangelvare. Så i dag hoppa vi på trikken og vasa litt rundt. Først spiste vi berlinerfrokost da, det er jo min yndlingsting i hele verden. Jeg prøvde å forklare til the Stig hvor det var jeg ville spise berlinerfrokosten, det er en veldig trivelig plass som ligger liksom i en blindgate og er som et badested. Badestedstema. Med grønne fliser og alt. Men som jeg ikke helt vet hvor er. The Stig skjønte ikke noe av dette, og syntes det hørte veldig underlig ut. Jeg klarte ikke å forklare noe nærmere hvilen plass jeg mente og the Stig mente dette var for lite å gå på og i det hele tatt for sært. Det viste seg i ettertid at the Stig hadde hørt "vadested" da jeg sa "badested".
For vi endte på badestedet. Helt av oss selv og via tilfeldigheter. "Her ER det jo!" sa jeg da vi rundet hjørnet og "et trivelig sted vi hadde vært på mange ganger før" som the Stig hadde lansert som alternativ til stedet jeg ikke husket hva het eller hvor lå, men med vadestedstema, lå der.
Og vi fikk laks og skinke og croisant og rugbrød og druer og brie.

Og jeg har bruk opp hele shoppebudsjettet første dagen. Men jeg har konferert med søstersen som mener jeg lett bør kunne doble det om jeg slenger på noe jeg har bruk for, som vintersko for eksempel, og jeg har jo bruk for vintersko.

Jeg lurer litt på om vi har samme hotellrom som sist? Iallefall er det samme utsikt. Jeg tok jo ganske mange bilder av utsikten sist jeg var her for utsikten er jo the Generator, verdens trasigste ungdomsherberge, og nå er jeg voksen og bor på hotell og trenger ikke på på sånne steder som the Generator, så jeg står endel og stirrer på tablået og de tabmørkeblå rommene der ungdommene bor, og fryder meg over egen framgang i verden.



1 kommentar:

Anonym sa...

Gartneren har flyskrekk og jeg er usikker på hva som hadde skremt ham mest; Lynnedslag eller en passasjer som satt og demonterte flyet? For å si det sånn, det hadde gått alkohol på raden!

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...