Sørhøst

Nå holdt jeg på å skrive
Hei!
for jeg kom på en mail jeg måtte skrive idet jeg åpna blogger.

I overigår var det sommer, i dag er det senhøstes. Her er det åpenbart noe skokkolmerne ikke helt har grepet på, men det er jo ikke så mye man kan gjøre med det. Om et par uker drar jeg nordover igjen, men da er det jo vinter der.
Jeg kunne med andre ord fint klart litt mer høst. Her er det senhøst med bare grønne blader på trærne. Bare rot. Men man kan liksom ikke drive å lære andre opp i vær&årstider.

I går ble vi fanget av styrtregn, lyn og torden, eller mest styrtregnet da, tordenværet var et stykke unna, men styrtregnet var overalt mellom himmel og jord, og vi sto utfor Ica, under overtaket og ventet på at det skulle gi seg såpass at vi kunne springe over gata til under overtaket til biblioteket uten å drukne. Kjempelenge. Det var vann overalt. det kom ovenifra og nedenifra og ut av veggen og det tordna og lynte. Vi skulle jo bare hjem, og da er det jo ikke farlig å bli våt, men det er liksom forskjell på våt og våt og vi hadde det jo egentlig ikke travelt.
Eller, det er vel ikke forskjell på våt og våt, men det er forskjell på å bli regna på og på å bli skutt av regnet. Så vi venta. Og så på alle andre som hadde det litt mer travelt og bare måtte springe uti det.
Tilslutt roa det seg såpass at vi kunne springe fra le til ly, hjemover, og da vi kom hjem satte det igang igjen. Vi satt opp verandadøra og satt og hørte på regnet.
Steinaldermenneskets favorittsyssel.

Og i dag er jeg glad for at jeg rydda alt som var avgått ved døden der ute på verandaen mens det enda var sommer (i går morrest altså) for i dag er det bare sørpe og jordskred overalt. Eller, det ville jo vært det. I mye større grad.
Inneblomstene står og ser selvgode og hoverende ut på de få overlevende uteplantene der utfor vinduet.
Who's laughing now...?
(Ingen, for det er jo potteplanter.)
(Dessuten skal uteplantene få flytte inn snart så inneplantene kan bare tørke av seg fliret, men det vet de jo ikke enda.)

Hjertlig hilsen.

1 kommentar:

ALL VERDAS sa...

Fornøyeleg med haust og regn! :-)

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...