Hurra for USA. (Eller tanten derover, egentlig)

Nå finnes det ikke det menneske, den fugl, fisk eller rein, hjemme hos oss som ikke er rammet av tidenes forkjølelse. Hurra for det. Uhurra. Jendor har lært seg å si "snyte" og "tørke snørr".
Jeg latterliggjorde jo barnets bestefar her for et par blogginlegg siden, men jaggumeg gikk jeg ikke i samme fella selv. Og jeg hadde flere forutsetninger for å skjønne hva som var på gang.
Vi ligger i sengen, det er midt på natten, det er dårlig med soving på grunn av hosting og nysing, og hvorfor ligger barnet der og snakker om smør? "Ka du mene, Jendor, æ skjønne ikke? Smør? Smør?"
Og Jendor mer og mer irritert og jeg mer og mer i villrede. Men.
Snørr. Sånn som man snyter og tørker. Vil barnet ha snytt og tørket, takk.
Akkurat. Til mitt forsvar må jeg få påpke hvor lite søvn det har blitt i det siste.

I dag ble vi reddet av amerikansk julegodter som egentlig skulle i strømpen til Jendor, men som ble litt porsjonert/rasjonert til skapet.
Dét ville Jendor ha. Ikke grøt, brødskiver, velling, nonstop, hval, jus, rosiner, mandariner, druer, potetgull, havrefras, melk eller en av de tusen andre tingene vi har prøvd på. Men innholdet i en metallnisse. Med jordbærsmak.
Takk og pris for det.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...