Nei, det må jeg trekke tilbake.

Jeg var på Puben i går. Det stedet jeg har innsett at jeg ikke liker. Og grunnen til at jeg nevnte puben i gårsdagens innlegg, var at jeg visste at jeg skulle dit med Tilreisende Kunstner, som hadde spurt etter et bra sted å gå ut i Kirkenes og jeg hadde måttet svare, det er ingen. Vi går på puben. 
Men i går! Plutselig! bare hyggelige folk ved alle bord! Bare kjentfolk! Bortsett fra ved de bordene der det satt ukjente, vagt interessant mennesker man ikke hadde hatt noe imot å måtte del bord med. Det satt et gjeng med amerikanere og menget seg med lokalbefolkningen ved et bord. Ved et annet bord satt det noen og spilte kort! Musikken var bra. Folk var ikke dritings, folk var hyggelige. For en forandring! Dette er jo den lille lokalpuben man vil ha på sitt lille sted! Jeg rakk akkurat å snu meg mot Guro og si alt dette, og Guro rakk akkurat å være undrende enig, hyggelige mennesker! Bra musikk! Ingen dritings mennesker fra Jakobsnes som skulle belemre deg med repetisjoner av en forhåndsinspilt setning! før hun kjente en arm krype opp etter ribbeina, og der lå det jaggumeg en mann i sofaen vår, høyt oppe i kommuneadministrasjonen som han presenterte seg selv som, og, på forsepørsel, bekreftet at joda han var fra Jakobsnes. 
Hvordan klarer de det? Det kan da ikke bo mer enn 30 mennesker på Jakobsnes, hvordan kan alle man må manøvrere seg unna på puben komme fra Jakobsnes?
Vel, det går jo ikke an å gjøre annet enn å le seg ihjel når det viser seg at folk kommer fra Jakobsnes, og bra var det egentlig også, jeg hadde jo blitt til det stengte, så hyggelig var det helt fram til da, og nå gikk jeg hjem før vi var kommet dithen og det er jeg glad for i dag. 
Guro skrelte ham av seg, til tross fra protester fra pubens mest åpne wing woman på andre siden av bordet. 
Han fra høyt oppe i kommunen holdt meg igjen i kåpebeltet da jeg skulle gå, og sa helvettes same da jeg gikk. Men det befestet bare følelsen av lokalpub. Man fikk alt. Men man fikk ikke bare det dårlige denne gangen, det dårlige ble en kontrast til alt som var helt fantastisk. 
 
Jeg kan ikke trekke tilbake det jeg sa om folk som ikke snakker norsk og ikke skjønner hva du vil når du spør etter primærsortimentet i butikken, (skjønt, om jeg hadde spurt etter en kardusfisjonsbolt, hadde grimase egentlig vært riktig reaksjon?) og jeg har litt dårlig samvittighet for at dette er et av mine krav til et velfungerende samfunn, men puben er tilbake på lista over ting som trekker opp.
Nå må jeg ikke gå dit på lenge, lenge, sånn at den holder seg på topp i minnet.

Ingen kommentarer:

Stillingsannonse

Nå vil jeg slutte i jobben min. Det skjer fra tid til annen, oftest skjer det når det går veldig bra, da blir jeg lei. Jeg er jo mest vant t...