Men bolledeigen? Ja bolledeigen!

Jendor kan ikke fordra å bade. Og det som er så koselig, har vi tenkt. Og det som babyer liker så godt. Og det som liksom er som å komme tilbake i magen liksom, liksom.
Men nei. Han blir stiv i blikket og underleppa kommer ut og vi prater og pludrer og forsøker å gjøre det til en hyggelig stund på alle mulige vis med heliumstemmer og glad glad glad, men nåneidu. Fyfaen bading. Bading! Jendor synes bading er en lidelse!

Kjøpte badetermometer, jeg. Og det må jeg si at det er et under at jeg har fått til en eneste gjærbakst i mitt liv, for jeg er åpenbart ikke i stand til å fastslå 37 grader. Og jeg som har trodd at det er en av mine Særlige Evner. Alle mine forhenværende bolledeiger burde egentlig bare vært våte, slappe hauger, for når jeg tror det er 37 er det 33 grader.
Jendor liker ikke å dyppes i kaldvannsvatten. Særlig ikke når folk snakker med heliumsstemmer og heller pisslunka vann over ham for at det skal bli så deilig liksom. I dag, med oppgradert utstyr og temperatur, syntes han det var adskillig triveligere. Faktisk helt fint.

Og jeg lurer på hvordan det skal gå neste gang jeg baker ut en gjærbakst. (Det er sånne små slisser i det termometeret så jeg tror ikke jeg skal stappe det i deigen, kommer nok bare til å bli gris.) Jeg har nå alltid syntes at jeg er så bra på gjærbakst, så hvor bra kommer det ikke til å bli når jeg har riktig temperatur på det hele? Det kommer jo til å bli fantastisk! Flaks man fikk en baby sånn at man kan få styr på gjærbaksten sin.

1 kommentar:

ALL VERDAS sa...

Du og du, for fornøyeleg lesing!

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...