To svaler gjør ingen sommer men det gjør egentlig ikke sommervotter heller

Pappa er sur fordi det aldri blir mer enn åtte grader. Hva slags sommer er det?
Sommer i noooord, det er det det er.
Åtte grader er fryktelig mye kaldere enn tretten grader. Tretten grader er ikke varmt men det er bra turvær. Iallefall i myggsesongen for da må man jo gå heltildekket som en annen saudiarabier uansett. Åtte grader er sånn mangidderikkegåutfordøraengang-vær. Åtte grader er på grensa til sommervotter. (Fire grader er sommerlue, to grader er sommervotter.) Det er så laaaangt fra åtte til tretten når det bare er åtte.
På samme måte som man ikke egentlig tror at førti minus kan være merkbart kaldere enn tredve, men det er det. Veldig. Og så tenker man at femti minus umulig kan kjennes kaldere enn førti, men det gjør det nok. Men gradestokken vår går bare til førti så dette vet jeg ikke noe om. Tror ikke det har vært femti minus på Hesseng, da. For da hadde vi sikkert lest det i avisa. Sånn som den gangen det faktisk VAR jordskjelv.
Eller, på samme måte, det er kanskje ikke sammenlignbart i det hele tatt.
Glem det.
Men jeg har kjøpt sprutmaskin! Og jeg husker aldri hva det heter, får lyst å si sånn maskin så man får karbo...nara i vannet men dere vet, sånn maskin man trykker på og så blir det boblevann! Det har jeg bare ønsket meg i to år og nå er det sommerferie og i sommerferien skal man kjøpe seg ting så det har jeg gjort da. Nå drikker vi vann med sprut i og føler oss luksuriøse.

Man hadde kanskje fått hakket mer sommerfølelse om man kunne ha sittet på verandaen og drukket sprutvann, men jeg har iallefall sandaler. Og det kan man ikke ha når det er minus førti.

Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...