ok, fred og rod ser det ut til

Nå ser det ut til at alt har roet seg litt på multebærfronten, herrefred azz.
Søskenbarnet mitt fra Stavanger var med mor si opp hit en gang han var ganske liten, og etter en runde gjennom byen der tante hadde truffet og hilst på gamle kjente sa han, "si meg, snakker de ikke om annet en multebær her?"
Joda, men ikke om høsten.

Ja snakker om høst, nå har det vært fint vær en uke, i dag begynner enukesferien min, og i dag regner det. Kan noen sende meg tusen kroner så livet føles litt mer rettferdig?
(huff, nå måtte jeg tenke på negerbarna i afrika. Jeg trekker det tilbake. Men jeg tror det er noen fysiologiske greier som setter inn når man ikke får lov å ha fri og fint vær. Unnskyld.)

Jeg har iallefall hatt en veldig fin tur på Pasvikelva. I båt. Med helt speilblankt vann.
Til hytta.
Pappa er veldig flink til å manøvrere på elva. Den er jo oppdemmet, så det er mye stein og trestubber, og så har man jo bare lov å holde seg på den norske siden.
Det der kommer jeg alltid til å synes er så rart. Halve elva er norsk, og halve er russisk. På den russiske siden er det aldri noen, man møter jo aldri en russisk båt i det andre ...feltet. Man bare ser en masse høye vakttårn med stålsilhuetter av grensesoldater. Bokstavelig talt, ubemannede tårn har en juksesoldat på kanten.
Og så synes jeg det er så rart at den andre siden ikke har noen navn. På den norske siden har vær femtiende meter et eget navn, men på russesiden har vi ingenting. Og vi bruker jo den siden til å manøvrere etter, men da må man si Og så er det et sånt drag, med to høye bjørker, etter det lille nesset med grensestolpe og masse blåklokke, skjønner du hva jeg mener? mens om norskesiden sier man bare Sikt rett på Skoltenakken.

det er som den andre siden ikke eksisterer. Og på en måte gjør den jo ikke det, vi har jo ikke lov å dra dit, og man ser jo nesten aldri folk der heller.
Men underlig rart er det nå, hele opplegget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

det er rart ja.
den andre sida er en militær supersikkerhetssone og det er ikke lov til å være der, verken for russere eller pakistanere (de desillisjonerte og skambanka ungguttene i det russiske militæret får såklart lov, men jeg ser ikke for meg at de får så mye tid til å gå tur og se på blåklokkene)
ang andre ting som er rart:
leste i Sør-Varanger at det hadde vært sånt møte om svovelforurensninga i Nikkel og at Norilsk foreslo å flytte produksjonen til Montsjegorsk. Nå har jeg nettopp vært i Montsjegorsk og der er det svart jord og døde trær langs veien i tre kvarter og om morgene ligger den blå røyken tett over byen sånn at det eneste du ser er fabrikkpipene. men her er det ingen som klager eller snakker om rensing. for det er jo ikke så nært norge at helgeturistene på vei til murmansk ser det.
dette syns jeg er rart.

frk. Figenschou sa...

det synes jeg er helt naturlig. Det er jo bare vi som har et statsoverhode som synes det er dumt med forurensning.

Anonym sa...

Marie, det er noe som heter ute av øye, ute av sinn. Når hørte du sist noe om kvinnegruppen Ottar? De som var slik på banen når Finnmark ble oversvømt av horer østfra; da kalte de det trafficing (s.i.c.). Nå når horekundene fraktes til Murmansk er de tause, for da heter det jo reiseliv. Forøvrig har jeg også vært i Monchegorsk: det er som du sier MYE verre enn Nikkelbyen, men det ser jo ikke vi noe til, så da så...

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...