SKIKKELIG bloggblogg-blogging

Her er skjørtet. Som får kirunafolk til å kjefte på kirkenesere for å gå i karasjokfarger (sukk).
Det får jo kirunaværingen ta på sin egen lappe. For det er kjempefint og artig! Og laga i sånn stoff som man lager sportsklær av. Sånt som skinner. Og som får en til å tenke KIF! BIL! Sørild!
Bare overse skittentøyskurven i bakgrunnen.

Jeg fikk det forærende i presang av Stoorstålka, som selger dem i sin webshop, sammen med mye annet fint. Hvis noen er interesserte i samestæsj så anbefaler jeg Stoorstålka. 
(Og Per- Niila, om du oppdager at jeg har linket, ikke link fra facebook, det blir så pinlig med dette skittentøysposeringsbildet, ok?)
Kirkenesere som går i sin egen kofte skal nærmest ha volang nederst, men såvidt meg bekjent finnes det ikke noe fargeforbud i denne volangen. Og det var helt nytt for meg at volangpåbudet også gjald sportsskjørt. Jeg har forsåvidt tenkt å overse det, jeg da.

Rosa tweed har jeg derimot ikke fått i hus så det kan jeg ikke legge ut bilde av. Og A, jeg finner ikke monteringsbildene, men de finnes en plass, så det kommer!


6 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det var jo et råkult skjørt. I sportsstoff, sier du? Fantastisk. Regn-avstøtende ved turbruk også?

Jeg titta innom bloggen til Stoostålka og bildene fra vevesesjonen i teltet. Så litt asosialt ut med en gjeng folk langsetter teltduken med fjeset mot duken, he he. Men jeg tror ikke det var så usosialt, bare så litt spesielt ut. Sånt som er artig i mitt hode...

frk. Figenschou sa...

ja, det er jo masse folk i dyp konsentrasjon da...om jeg selv skravler for mye om jeg holder på med et komplisert mønster blir det bare tøv og ujevne kanter. Kanskje man kan si "sammen er vi alene på en annen måte"

frk. Figenschou sa...

og det var jo et effektivt forbud, pernille.....

frk. Figenschou sa...

om noen synes jeg virker litt usammenhengende i dette innlegget er det altså DETTE innlegget jeg frefererer til:

http://frkfigenschou.blogspot.se/2012/08/kofte-og-rosa-tweed.html

Hustvedts sa...

Men hvordan kan en fra Kiruna se at du er fra Kirkenes? Jeg ser ikke forskjell på folk fra de ulike nabobygdene....

frk. Figenschou sa...

ja, han mente vel å ta det på fargene på skjørtet da. At det IKKE var sør-varangerkofta jeg gikk i. Og det hadde han helt rett i, det var det jo ikke....

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...