En liten obserrvasjon med påfølgende spørsmål

Nå før jul er det veldig mange bokhandlere som selger gavebøker. Og her i Stockholm i turisttraktene er det mange giftshops.
Da spør jeg. Gavebutikk? Gavebok? Altså noe du ikke kunne tenkt deg å ha sjøl, men helst vi gi til noen andre? Hvor er logikken i det?

mvh frk

2 kommentarer:

ALL VERDAS sa...

Dette spørsmålet er sikkert retta til meg, som har ALL VERDAS gåver og bruksting. Det var sikkert derfor, for at eg, din trufaste lesar, skulle få litt reklame - eller kanskje ikkje akkurat derfor....
Men i alle fall, eg kjenner sterkt på eit kall til å svara: Gåver er noko du gjev vekk utan vederlag. Gåvebutikk skal få deg til å tenkja på om du vil gje ei gåve til nokon du kjenner. Sjølv har me det meste, og det gjeld dei fleste. Gåver vil me/må me gje likevel. Men altså, til alvoret: Eg reiser til Nepal, ein eller to gonger i året. Det er eit fattig land med lita kjøpekraft. Dei er avhengige av eksport. Me har kjøpekraft, og når eg handlar inn i t.d. Nepal, så er der nokon som får arbeid der. Når det er nedgangstider i vestlege land, handlar me mindre, og då merkar dei det der. Dei får trongare kår, og det er ingen spøk når dei lever frå hand til munn. Kjøpestopp er vel og bra, men ikkje om ein tenkjer på konsekvensane det får for nokon av verdas fattige. Om NAV er aldri så vrange, så takk og pris for at me har NAV. Det har dei ikkje i t.d. Nepal. Mi oppmoding: Gje ei gåve, som du gjerne må kjøpa i ein gåvebutikk. Her t.d. www.allverdas.no :-) (Ein liten butikk på ein bitteliten stad, der det eigentleg ikkje skulle gå an å driva gåvebutikk.)

frk. Figenschou sa...

Ja, men jeg har vært inne på butikken din flere ganger og det har aldri slått meg at her er det ikke noe jeg vil ha selv. Tvert derimot.
Men "100 viner"? "Artige Visdomsord"? En t-skjorte med Sweden på? Ville jeg aldri kjøpt til meg selv.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...