Frostat vinter, frostat vinter.

Det pleide bestefar å si. Men han siterte noen, og jeg vet ikke hvem. Veldig mange som ble sitert i min familie ble sitert fordi de hadde litt mindre begrep om norsken enn vi tross alt hadde. Stå i rolig! Takk jeg syner.
varmt er det ikke, altså, men det var det da heller ikke i fjor på denne tiden. Fem grader eller deromkring? Velsignet lite mygg.
Jendor spurte meg i går om det er sommer nå, og da jeg sa ja, sa han Åh! Mamma da kan vi, da kan vi...skifte til sommerdekk på tilhengern!
Så mye annet av sommerligheter kan vi ikke bedrive. Vi pjusker litt i hagen, godt påkledd, og vi har jo absolutt ikke verken den fjerneste anelse eller den minste snøring på hva vi driver med, vi har aldri hatt hage før og spør man internett eller bøker får man svar som er myntet på et annet klima.
"Bedene klargjøres i mars." Da var de dekt av to meter sne. Og to meter er jo fortsatt bortgravbart, men jeg så ikke helt vitsen. Og så kan man jo dra fra noen måneder på starten, og også på slutten av den sørlige vekstsesongen, og forsøke å tilpasse det subarktisk klima, men da står man igjen med klargjøring for sommer, og så vips skal man begynne å klargjøre til vinter, og hvor ble det av vekstsesongen? Den forsvant i tilpasningen.
Vi gjør som best vi kan, som er marginalt bedre enn ingenting. Den forrige innehaveren av denne hagen utplasserte noen bringebærbusker rett før hun bestemte seg for å selge, og av en eller annen grunn er de plassert under verandaen. Skjønner det ikke. Skal jeg flytte dem?
Og så har jeg nødtørftig flyttet en spirea, og luket noe jeg tror var ugress, og lett underst i komposten etter jord, men jedorias. Jeg har ikke SNØRING.

Jeg tror at noe av grunnen til at dette med dekkskifte kom opp, er at det står fire vinterdekk i det ene bedet. (Det var kanskje ikke veldig tydelig at det var et bed) (Bare for at det var blomster der liksom) (Det er en haug med steinblokker som har blitt liggende på plenen etter at den forrige eieren fikk gravd opp septiktanken) (Og jeg har plantet blomster i den for å late som om den skal være der).
Grunnen til at vi har vinterdekk i blomsterbedet er at vi skal selge den ene bilen. Jeg har lagt den ut på diverse facebooksider for den type salg og maj gådd så artig folk har det da. Nei, den er ikke helt ny. Det er faktisk en veteranbil. Men i motsetning til vår mye nyere Nissan så starter den. Alltid.
Folk har så grusomt mye penger jevnt over, men om noen vil ha en bil som ikke er så mye mer enn en bil, så selger vi nå denne her vi da. En fin Mazda fra 86.
Jeg leste opp noen av kommentarene til the Stig.
"Den dær bilen kommer til å overleve dæm alle sammen", sa han bare.
Nemlig.

Nå skal jeg jobbe litt før jeg skal på dugnad i barnehagen med hekkesaksa mi, forkledt som en annen proff.
Brodins har kommet med et skambud som løsning på konflikten, der jeg ikke bare tar hele det økonomiske tapet ved ødelagte bilder, og hele det kunsteriske tapet med ødelagt utstilling, men også hoveddelen av innrammingskostnadene. Det syntes de var rimelig.
Og så skal jeg vente på at (haha) Eika forsikring skal ringe.
Sånt jobber jeg med for tiden.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...