Julaftens tre antrekk og førstedagens tekniske problemer.

Julaften.
Antrekk 1: pysjamasaktig antrekk. Jeg sover jo ikke i pysjamas pga kvelningsFARE (følelse) så jeg tar på pysjamas når jeg står opp. Orker aldri å starte dagen i dongeri og slimfit uansett, men på julaften går hele formiddagen med i løstsittende.  Formiddag starter 06.30 pga ivrig barn.

Antrekk 2: Ullundertøy, boblebukser, kartanker og polvotter. Nå kjenner vi små mange døde mennesker at vi må innom et flertall av kommunens kirkegårder, også den som har to (2) parkeringsplasser. Takk til den som tenkte ut det. Og takk til den som tenkte ut at broen ut til hovedkirkegården skal ha ett enveis kjørefelt. (onkel Birger. Åkei du er tilgitt.). Det var mye snø, og mye snøvær, vi måtte faktisk stoppe halvveis og børste sidevinduene på grunn av fravær av sikt. De fleste av våre ligger på kirkegårdens øvre del, men opp dit var det så mange biler som hadde satt seg fast at vi snudde og parkerte på nedre del, vi har tross alt ben og gå på. 
Jemmede hov så mye snø. Ettersom jeg er utstyrt med en mann utstyrt med fantastisk detaljsans fant vi gravene til farmor og farfar på bare kanskje tredje forsøk, helt nedsnødde. Vi grov dem fram og satte ned furukvister og lys. Når jeg bare har funnet dem, klarer jeg å orientere meg til mormor, bestefar, onkel knut og tante Mina. Det vil si tante Mina har så lav stein så henne finner vi i praksis nesten aldri selv om vi vet at hun ligger på slutten av raden. Hvor er slutten av raden når hele raden er nedsnødd?
Så skulle vi finne tante Ruth, men det var bare tre rader med nedsnødde steiner i en skog, så vi gikk heller opp til pappa og pappaen til the Stig (og ignorerte onkel Basse på veien, og lot Trine være Trine).
Pappa har så lav stein så der hadde vi skjønt at det kom til å bli et problem, men søskenbarnet hans har ganske høy stein og når jeg ser den (og den var gravd fram) vet jeg sånn ca hvor jeg skal begynne å grave for å finne pappas stein. Og så har jeg satt lykter på stenger ved siden av så ikke det skal bli helt umulig. 
På det tredje stedt vi grov dukket steinen hans opp, og jeg blir så lei meg for at det er sånn og at vi ikke skal feilre jul hos ham, men jeg får liksom aldri mer enn tyve sekunder på grava, så er det videre.
Pappaen til the Stig er lett å finne, for de er der hele året så den hadde ikke snødd ned. 
Og overalt var det folk som grov og sang julesanger og satte ned lys.
På veien ned bestemte vi oss at vi SKULLE finne tante Ruth, og på sånn ca 27ende forsøk fant vi henne. Det som er litt vanskelig er at mannen hennes står øverst og jeg husker aldri det virkelige navnet hans (som med onkel Basse, hvis grav er litt vanskelig å finne av samme grunn.) 
Så grov vi fram bilen som hadde snødd ned mens vi var på gravene, og forbannet de som hadde parkert PÅ UTKJØRSELEN sånn at vi ikke kom oss ut, men det skyldtes nok delvis sneværet, det er ikke så lett å se hvor veien egentlig er, men til slutt var det noen som kjørte og da freste vi ut. Så stoppet vi og kostet av bilen en gang til. På vei til Kirkenes havnet vi snøføyka bak brøytebilen og det var som kolonnekjøring over Ifjordfjellet.

Antrekk 3:
Grønt skjørt, grønn silkebluse av polyester med kjempestor flekk på den ene armen fra fjordårests jul, hvite strømpebukser (noe jeg egentlig forbinder med små barn, er det bare meg?) og ullstrømper.
Ribbe og gaveåpning hos svigermor på fjellet. 
Vi fikk kaffekvern (på ønskelisten) og riskoker (hæ?) og Jendor oppførte seg ganske eksemplarisk. 

Antrekk 1:
Juleøl i sofaen mens man forsøker å holde øynene åpne. 

Førstedagens tekniske problemer:
Jendor har fått nettbrett. Jaja. Og så har vi startet igang maskineriet og lagt inn foreldrekontroll og problemet er at jeg bor i Sverige. I google-land, ingen andre steder. Og da bor plustelig også Jendor i Sverige, siden han er under min foreldrekontroll. Og da får ikke the Stig være med i vår familiegruppe på google lengre siden han ikke bor i Sverige. Og jeg vil ikke bo i Sverige, eller, det vil jeg egentlig innerst inne, men jeg vil ikke late som jeg bor i Sverige når jeg ikke gjør det og jeg vil ikke at Jendor skal bo i Sverige, men ettersom vi har opprettet foreldrekontroll får jeg ikke flytte fra mitt barn, som bor i Sverige. Tror jeg. Iallefall er det sånn at om man følger steg-for-steg forklaringen på hvordan man skifter land dukker det ikke opp noen land, som det står at det skal om man følger steg-for-steg-forklaringen, det står bare SVERIGE med en insisterende rød prikk bak. Når man feilsøker feilsøkingen kan det se ut til at dette skyldes at jeg er i en familiegruppe. Den jeg opprettet for ca fem minutter siden. 
Med litt flaks er det en løsning å avinstallere foreldrekontrollen, men jeg ser for meg at det ikke nødvednigvis er like lett som å opprette den, og så må jeg få bruke nettbrettet til Jendor lenge nok, og uten at han lener seg over meg som en furu mens han sier erduferdigsnart erduferdigsnart, så det blir etter leggetid. Og da spørs det om jeg er våken nok. Og i feilsøkingen til feilsøkingen advares det mot diverse problemer som kan oppstå om man lettsindig skifter land. Akkurat de samme problemene som oppstår om man skifter land med god grunn. Haugevis. Så vi får se hvor rasende jeg blir da.

Dere da? Trivelig jul?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, takk, triveleg jul! Ei oldemor på 95, mi mor, eitt barnebarn på 1, eitt barn og eitt svigerbarn på besøk. Veldig triveleg. Tusen takk for at me fekk vera med på kyrkjegarden! Gratulerer med ny riskokar: Me har, og den er supergod og superenkel til å koka ris i. Me kokar aldri ris på komfyren lenger. Gled deg over den gåva! 😊

frk. Figenschou sa...

Ja, vi driver og planlegger plass til den, men vi koker egentlig aldri ris. Får begynne med det da!

God jul til deg og takk for alle kommentarer her inne og at du er med!

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...