Mot jul

Nå skal jeg lese de siste ni søknadene i bunken. Så har jeg lest 298 søknader og da tar jeg juleferie. 
Jeg føler alltid at jeg må forklare hvorfor jeg tar fridager som en annen dagdriver. Ikke for andre, men for meg selv. Det er ikke nok å si at både behov og mulighet var tilstede. 
Nå må jeg si at det er fordi jeg ikke akkurat gleder meg veldig til en juleferie med seksårstrass og en seksåring totalt uten evne til å underholde seg selv. Det blir konflikthandering/underholding og omsorg ti dager til ende. Eller hvor lang nå juleferien er. Da må jeg ha noen dager fri først. Så jeg har litt overskudd.
Jendor var jo helt siden han ble født en sånn unge som ikke sov. Han sov ikke natta igjennom før han var tre år. Nå er det største problemet at det tar så mange timer å legge ham. Og vi har prøvd mange metoder. Det som gjør det litt vanskeligere er husets planløsning- han vil ikke ligge alene oppe og ikke få sove i flere timer mens vi er nede, og siden jeg selv også var husredd som barn, forstår jeg ham veldig god. Vil han oss noe må han gjennom hele andre etasje, ned trappa, gjennom gangen og hele første etasje og så kommer han til stua. 
Så da får det ta den tiden det tar på en stol i mellomgangen i andre etasje. Søstra mi har sagt at hvis han skal sove hos dem flere ganger må jeg være med og legge ham, for hun orker ikke. Sist tok det fire timer. Haha. 
 
Jeg tror mitt nyttårsforsett i neste år er å ta litt mer fri uten og drive å forsvare det i det vide og brede. 
 
Og så tror jeg det blir bra med juleferie uansett. I dag sparka jeg resolutt bort til ei jente som sto midt på torget og holdt en sneklump opp til ansiktet, for å sjekke hva det var.
Hun holdt mobilen opp til øret. Det var hva det var. Når steinalderhjernen popper fram er det greit å gå i julemodus. 

Men først: ni søknader

Ingen kommentarer:

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...