Man førjulsførtidspensjonister seg

I dag tar jeg en dag som førtidspensjonist. Noen fordeler må man jo ha med denne jobben og dette er den. Dessuten vet man jo ikke om man blir pensjonist, ikke med den arvede genetikken, så det gjelder å passe på. 
Life goal: bli penjonist.  
 
Day goal: Henge opp julestjernene! For en gang hadde jeg hengt dem opp da Jendor kom hjem fra barnehagen og han ble så glad og syntes det var så koselig så nå prøver jeg å alltid overraske med julestjernene. 
I flertall, det tenkte jeg på da jeg fant dem fram, ingenting er i entall lengre. Nå har man opptil flere i hvert vindu. Man begrenser seg aldri mer. Ikke jeg heller, selv om jeg fant den første vi hadde, en enkel hvit i papir (for det var sikkert trendigst da) og så er den åpenbart satt sammen av det vi hadde av ledninger og pæreholdere. Det var den gangen det, da vi ingen penger hadde, og nå har vi kanskje mindre penger enn mange andre, men i den store sammenhengen ekstremt mye mer penger enn de aller fleste og også fem julestjerner.
Jeg tror vi bare hadde én julestjerne da jeg var barn, men jeg kan ikke helt huske den. Én stjerne, for det var jo bare en. Folk hadde den ene. Den som ledet de trevisemenn, mener jeg, den var jo ikke fem. Jeg husker ærlig talt heller ikke julen som en sånn ekstremt koselig tid, for jeg er jo skilsmissebarn, og før det blir skilsmisse er det enormt mye krangel, særlig i ferier, sånn at det kan bli grunnlag for skilsmisse på et senere tidspunkt, og kanskje var jeg et ekstremt sensitivt barn, (for jeg er jo en veldig sensistiv voksen,) som reagerte på alt av stemningsskifter med den indre katastrofealarmen, men kanskje var det heller sånn at jeg ble en ekstremt sensitiv person av å vokse opp sånn, hvem vet, og ikke spiller det noen rolle heller. 

Nå vil jeg gjerne ha det rent i jula, og julsestjerner er også koselig, men RENT, og the Stig kaller det litt nedsettende for julestresset mitt, at, skal vi ha julestresset i år? men jeg pleier å svare at når the Stig ikke vasket kjøleskapet i august uansett, så synes jeg det er greit å få gjort alt før jul så vet man at man ikke trenger tenke på sånt i ferien. Jeg vil pynte også altså, kanskje mest fordi vi har barn, men ikke bare, og det kan man gjøre sammen når desember har kommet eller som nå for eksempel første søndag i advent nå som vi er en normalfamilie med normalenerginivå og ikke en sorgogdødfamilie med minusenerginivå som henger ut en lysslynge utfor trappa 12 desempber, der halvparten ev lysene er svarte, desember 2018, det var da, sånn er det ikke nå, og jeg sier "ikke bare" i setningen om å pynte fordi vi har barn, for barnet går i overdrift og vil gjerne at vi skal henge alt mulig han klarer å finne på vegger og i vinduer og fra tak, og jeg vil helst ha julepynt, jeg vil ikke sitte hele jula og se på en nødtørftig påtegnet dorull (blå spiral m tusj) som er påklistret fire fyrstikker med elektrikertape (en for hver søndag i advent) og to skjell og en halvperlet ødelagt fisk, nei det vil jeg ikke. For i tillegg har vi vinduskarmene fulle av a) vikingskip av kopipapir, lego og elektrikertape, b)bunkers, delvist sammenrast, av kopipapir og elektrikertape, c) gamme, av kopipapir og elektrikertape, d) pokémon, glemt arten, av jerseystoff og nabbiperler, og e), f), g) og h) i samme stil og bilbanen som tar hele stua. Jeg sier ja såklart til utplassering og dandering, for vi bor jo her alle sammen men det ser jo mest ut som rot og skrap og det står overalt. Hvor skal julepynten jeg har arvet stå??? Jeg vil ha fin julepynt stille stående i vinduskarmer gjennom jula, ikke en halv melkepakke.

Og ja, jeg spør jeg også, hva er det som skjer når du pakker bort en julestjerne med en fullt fungerende lyspære en gang i januar, og når den pakkes opp sent i november så har den sluttet å virke? Der nede i en normaltemperert kjeller? Hva skjedde? For eksempel den trettende mai klokken ti over to, tenkte lyspæren da Okei, dett var dett! og ga opp? Hvorfor?
Og sånn sett passer det bra å ta dette på førtidspensjonistdagen, da kan man gå og kjøpe nye pærer, man kan bli stille og privatrettslig rasende der nede i kjelleren, på den som fikk beskjed om å gå ned med julestjernene i januar og som i stedet for å legge dem i eskene meket JULESTJERNER slengte dem inn der det var plass, mellom, over, bak, man får i ro og fred lett etter dobbeltstøpsler og skjøteledninger og jordet og ujordet og hva er greia der, har man ikke fått kontroll på det ENDA, i 2022? men kan også fjerne et par kreasjoner av elektrikertape og kopipapir og håpe at man ikke blir oppdaget.

1 kommentar:

frk. Figenschou sa...

Halo? Ikke noe baba yagamama her?

Deale med andre, deale med seg selv,

Hvordan løste du det, sitter dere nå og tenker, hvordan løste du kjøpsprengen? Jo, på så elegant vis at jeg hadde lyst å blogge om det med é...