Helgen begynner på mandag

Nå er jeg helt frynsete i hele kroppen, jeg er så lei av å være hjemme, jeg har underholdt ungen i to uker, og nå er han syk og ser tilfreds for seg at han må være hjemme fra skolen, og mannen må jobbe og da må jeg være hjemme med Jendor enda litt til. 
Jeg blir sprø. 
Og jeg må jo faktisk også jobbe. Og det er umulig å jobbe når noen skal vise deg alle tankene sine og alt tankene lander på. 
Jendor har endel skjermbegrensninger, som rakner litt i helgene, og også når venner ringer og vil ha ham med på Pokemon Unite og sånne ting, men i utgangspunktet er det en time om dagen. Det betyr egentlig at jeg også bare kan være på skjerm en time om dagen, selv om jeg unnskylder meg med "jobb" oftere enn det er jobb, men problemet er at hva skal jeg ellers gjøre? Jeg leser jo gjerne, men det er lettere å bli avbrutt hvert tredje sekund når man sløvsurfer på mobilen enn når man for fjortende gang har måtte begynne på samme setning i en bok. Hvis jeg setter igang med et prosjekt, som å fikse eller veve vil Jendor gjøre det samme og det er egentlig ganske gøy, men avogtil vil man bare være litt alene i sitt eget hode og da blir det fort mobilen. 
Må slutte med det.

Jaja. Om ti år kommer jeg til å savne dette. 

Jeg så at en bekjent av meg hadde lagt ut på facebook at hos henne fikk ungene som kom på besøk legge igjen mobilen på kjøkkenet, og det høres jo bra ut, men Jendor har én venn, særlig en, og det er hans bestevenn, som ikke klarer å finne på noe som ikke er skjermbasert. Og sier jeg nei tror jeg hun bare slutter å komme. Jeg sa nei nå er det nok! her i helgen, nå kan dere finne på noe annet, og da var hun "so fucking bored" hele tiden. På et tidspunkt måtte jeg sjekke en oppskrift på internett, og da hørte hun lyden og sto pal hun bak meg i åtte minutter og så en video om å koke kraft på kveitehoder. 
Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. 

Naboen kom forbi! Om jeg ville ha et par kveitehoder! Jeg har aldri spist kveitehoder før så jeg ble med bort og fikk et par hoder fra en stamp han hadde på kjøkkenet. Jeg prøvde å få litt opplysninger om hvordan jeg skulle tilberede dem, men disse var såpass omtrentlige at jeg endte opp på youtube. Med skuldertitter.Da hadde jeg ringt søskenbarnet mitt, men de er så bortskjemte vet dere med lakseplass i Kobbholmen og stor båt og kaster kveitehauene.
Min opprinnelige plan var å ovnsbake dem, men det virket etterhvert som om det mest overkommelige var å koke suppe. Dette var også litt uoverkommelig, for det vet jeg heller ikke helt hvordan man gjør, hvordan gjør man opp et kveitehode? til jeg kom på å søke på engelsk, kveite er jo ikke en fisk begrenset til norske farvann, og Halibut Head Soup hadde betraktelig flere treff enn kveitehau koke steike. Det virker også som det er en hit på Filipinene?
Så da ble det kveitehodesuppe og en liter ekstra kraft som nå er i fryseren. 
Vi har også klargjort både hage og garasje til vinteren, og når jeg piller kveitehau og rydder garasjen og raker løv, da er jeg glad, men med en gang jeg setter meg ned blir jeg såh fruhstreeeert. 

Jeg må på jobb. Jeg har ting å gjøre. 

 

Men se! det går an å laste opp bilder igjen! Hurra!




4 kommentarer:

Anonym sa...

Den åttaåring som tittar på åtta minuter film om hur man kokar halibut head soup är antingen beundransvärd eller mycket mycket skärmberoende? / annannan

Sparkling sa...

Vilken bjässe!

frk. Figenschou sa...

Ja deter jo ofte vanskelig å vite med barn...men jeg heller mot skjermavhengig. Det er som narkotika.

frk. Figenschou sa...

Det er ikke ofte man lurer på om man skal ovnsbake ett enkelt fiskehode nei....

takk menneitakk

I går hadde jeg igjen to OCA-turister på atelièret. I resten av Norge er det Office for Contemporary Art Norway, i Finnmark er det ofte Offi...