I'm an African?

Jo, dere vet i filmer og bøker og sånn når tingene liksom snakker til hovedpersonen? Jeg tenker ikke på animasjonsfilmer, men mer sånn når det liksom er samvittigheten eller Den Makt Som Har Rett, Alltid, som taler og så sier togskinnene dra HJEm dra HJEm dra HJEm eller hvis helten går så sier skrittene morder! morder! morder!, den ekte lyden av tingene får tilført lydlig mening. Viktige beskjeder leveres.
Vel vi har jo fått oppvaskmaskin. I går satt jeg og jobbet og det gjorde den og og så hørte jeg plutselig at den på samme vis talte til meg.
Det var litt skummelt for hvilken opprivende innsikt ville det underbevisste, eller, kanskje Luther! levere?
Det som var litt rart var at det den sa var
«you're an African you're an African you're an African you're an African»

Noe som jo langt fra kan sies å være rett.
I tillegg var det jo litt rart at den valgte å snakke på engelsk, om Den Som Er Avsender har noe som helst slags kjennskap til mottakeren, må jo vedkommende Makt ha fått med seg at mottaker responderer særdles dårlig på engelsk. Ikke at mottaker ikke forstår språket, men mottaker har vanskelig for å ta et budskap levert på engelsk alvorlig når det er myntet på en norsktalende person, og om maktene som leverer slike budskap klarer å levere gjennom togskinner og fotspor, så må man jo kunne gå utifra at man kommuniserer på sitt eget morsmål, på samme vis som man kan skrive på både nynorsk og omså samisk til myndighetene og vente å få svar i samme stil.

Valget av språk, samt budskapet i seg selv, fikk meg til å lande på at beskjeden ikke egentlig var myntet på meg. Heller på noen, hva vet jeg, som satt og fornektet sitt opphav over en lav sko, en eller annen plass. Makten som leverer Beskjeder hadde rett og slett fått gal oppvaskmaskin.
Og på samme måte som man jo ikke leser andres post eller sniklytter på andres telefonsamtaler, følte jeg nå at jeg burde få sagt i fra på noe vis, at det ikke var meg. Eller at det var MEG det var.
Men hva sier man?
«excuse me, but I think you have the wrong dishwasher here...»?
Og dessuten, uansett hvor mye oppvaskmaskinen gjentar at jeg er afrikaner, så sitter det veldig langt inne å begynne å snakke med oppvaskmaskinen altså. IALLEFALL på engelsk.
Heldigvis tror jeg den plutselig skjønte at den hadde fått tak i feil person, for plutselig begynte den å si «...you're an ethic girl you're an ethic girl you're an ethic girl » istedet, ro ro ja, og så skyntet den seg over på skylleprogrammet.

Så ingen viktige beskjeder der, ikke denne gangen iallefall

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oppvaskmaskinen har selvfølgelig analysert matrestene dine og gitt en klar, utvetydig beskjed: Anlegg afrofrisyre!

frk. Figenschou sa...

kjøkkenmaskiner har ikke intelligens.

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...