Årskavalkade!

Åh, NÅ ble dere vel glade!

(og, egentlig er det et resultat av kreativitetstørke. Men dere tar jo det dere får.)

Dette er HELT tradisjonelt altså. Begynner med verste og beste bloggpost i året som gikk.



Beste bloggpost 2009: (fra min egen blogg selvsagt, jeg begynner ikke blande inn andre her)

onsdag, august 13, 2008
Grenser

Det rare er, at når du er midt på Pasvikelva i båt, så er den ene siden land, og den andre siden er Russland. Den ene siden har minner og hytter og kjentfolk og hemmeligvann og multemyrer og stedet der du mista hua du da du var fem, og den andre siden har ikke engang navn. Den oppfører seg som en slags blindsone som man er helt oppmerksom på.
Fordi det er ikke lov å være der. Det er russerne sitt land. Men det ser helt prikk likt ut, skogen ser sånn ut her, skogen ser sånn ut der, det er ingenting som skiller, solen skinner på begge sider, fuglene flyr over, det er jo bare to sider av samme elv, bare at den ene siden er bak en grense.
Fisken jeg fikk har akkurat vært i Russland. På andre siden av den der grensen.
Som er midt i elva. Litt borti der en plass. Man kan jo ikke se den, for den finnes jo egentlig ikke, skogen ser sånn ut her, skogen ser sånn ut der, begge sider er jo egentlig Harefoss---

Det rare er, at på den andre siden der, bor russerne. Et folkeslag som vi egentlig ikke kjenner så veldig godt.
Men landet vi bor i er det samme. Det er som om vi skulle satt et speil midt i elva.


I kontrast til grensa til Finland.

I Finland er det nemlig egentlig vi som bor. Eller, mange av oss kom nå defra engang og ikke er vi så ulike mentalt heller. Vi liker å le litt av hverandres sære skikker, men vi ler forsåvidt av Bjørnevatnsværingene også, forskjellene er ikke så store og skikkene er vel mye de samme, vi ler vel mest av variasjonene.
Vi bor langt oppe i nord alle sammen, og har kanskje samme etternavn tilogmed. Om vi ikke deler språk så gjorde besteforeldrene våre det.

Men når du krysser grensa til Finland!
DRRRRRRR sier det over ferista, øynene vibrerer og pang der er Sør-Varanger borte og du er midt i furuskogen. Midt inne i de finske skoger på ett sekund. Det var egentlig ikke sånn, men finnene har plantet De Finske Skoger helt inntil grensen, så nå er det sånn likevel.
Plutselig er du en helt annen plass, selv om du vagt aner at folket ditt bor her og.


Aldri noen sinne kommer jeg til å skjønne at dette skal være normalt.


Denne vant fordi den flyter fint og handler om noe annet en suring og grining



Verste bloggpost:

torsdag, mai 08, 2008
splæsj

Av en eller annen grunn, sikkert fordi skolegården er formet som en velta eske, høres lydene fra Møhlenpris skole veldig godt her hos oss. Det rare er at det høres ut som om vi har et badeland rett bort i gata. Nå som det er sommerlig og lett ute er det ikke så kræsj, selvom det faktisk blir veldig interessant og livlig i hodet likevel, om den tingen som lager lyder som en strandet hval også begynner å bråke.
Om vinteren er det skumlere, nå blir det jo aldri tredve minus her, men når det ligger sne utpå veien og du hører lydene fra badelandet rett bortiher, er det vanskelig å ikke grøsse.

Denne var jo bare skikkelig kjedelig og tvangsfestlig.




Beste kommentatorer:
Her blir det delt førsteplass, mellom Påskeharen og Nick Muddyfoot. Ofte synes jeg det virker som om de kommenterer mest for å få snakke med hverandre, jeg har liksom ikke så mye med saken å gjøre.




Jah. Da hadde jeg vel egentlig ikke noe mer å kavalkere over tror jeg.
Jeg kunne selvsagt utvidet kavalkaden og begynt å skrive om hvile temaer som har gått igjen, hvilke personer som dukker opp, hva som avstedkommer flest kommentarer, men da må jeg jo begynne å gjøre ting ORDENTLIG og det var joikke poenget med denne posten

3 kommentarer:

paaskeharen sa...

Å hekkan! En delt førsteplass! Fritt for å være Oddvar Brå. Jeg ser at en haug med østlandsbloggere nominerer lillesøster Frekkesen til årets blogg og kan merke at sjalusien kommer snikende. Fru Figalopp er min favorittblogger. Passe snappy og far out.

frk. Figenschou sa...

Hvem er fru Figalopp? Adresse!

Målet mitt med bloggen er å beholde mine ca tyve lesere, ikke få færre, ikke få flere. Jeg vil ikke at masse fremmedfolk skal drive å synse ting!
Da blir det skummelt.

frk. Figenschou sa...

åh nei nå skjønte jeg og følte meg passe teit

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...