-nei.

Pappa ringte.
Han ville bare opplyse om at de ikke måtte ha på seg redningsvest om de skulle ned i fjæra. Ærlig talt. Det er jo fjæra overalt. Men de måtte ha på seg redningsvest om de skulle ut på flytebrygga. Og den regelen fulgte de.
Så da var jo det avklart.

Og han kan ikke huske noe med noe mås. Men mener bestemt at de ikke fikk springe rundt med salonggeværet i fjæra. For kula kan jo rikosjere. Derfor fikk de skyte oppe ved OleBigga, for der er det ikke noe fjell bak. Og siden det er rett bak hans egen hytte, hendte det at de fikk ligge ute å skyte på blink mens han satt inne og tok seg en kopp te.
"Men herregud pappa, tenk om dem bynte å skyt på hverandre?!" "Nei, dem hadde jo bare ett gevær."

Men altså ingenting om noen skutt mås. Og det som tyder på at han ikke var tilstede da den ble skutt, er dette "slå den ihjel i hauet med en stein". Han sier han ville brekt nakken på den. Og det har jeg også tenkt. Så det der er litt av et mysterium for alle indianerne husker at Solveig skaut måsen men pappa tror ikke noe på at de fikk være alene i fjæra med noe gevær. Han sier at de to eldste stadig vekk sendte Heidi yngsteindianer til hyttene for å hente ting, men at han ikke sendte med henne salongen.

Og så vil han ha protokollført at han syntes det var en fornuftig ting å la indianerne skyte med både hagla og salonggeværet, for man hadde jo gevær liggende både i båten og i hytta, for å skyte kobbe "som de jo aldri fikk skutt" sånn at det var bedre å vise dem hvor farlig det var enn at de skulle begynne å holde på selv. Derfor skaut de planker til småflis med hagle i fjæra, og blink med salonngeværet bak hytta. 

Og dessuten litt på egenhånd om det sto en mås lagelig til, ser det ut til.

Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...