Den ekstremlovlydige er litt oppesen.

To ting. To ting driver jeg med som jeg kanskje ikke burde brukt tid på nå som jeg sitter og skal skrive tekst til neste søknadsrunde.
For det første er det dansestudioet som er vegg i vegg med ateljéet mitt på Stokkeholmen.
Jeg fremleier jo ut det der ateljéet. Utframleier. Hyr ut i andra hand, som de sier, svenskene, og det gjør de rett i for det blir jo bare rot på norsk. Og ettersom jeg er en lovlydig skikkelse har jeg så klart tillatelse og en kontrakt på at det er greit, i tre eksemplarer. Jeg snikutleier ikke (selv om det hadde vært billigere og enklere, men det er jo ikke LOV.)
Det som ikke er greit, ifølge hyresgjästen, er at dansestudioet bråker så jævlig når de har elever.
Og det syntes jo ikke jeg heller var greit, da jeg måtte forholde meg til en masse hormonelle ungdommer som dreiv og skrek utfor døra mi og ikke kom seg inn i huset og ringte på og styra. Men jeg syntes liksom ikke jeg kunne klage, dansestudioet drev bare med virksomheten sin.
Men NÅ!
Nå har jeg en andrahandshyresgjest i tre eksemplarer som IKKE synes det er greit og det gir meg en helt utrolig pondus i min samhandling med Styrelsen. Sånn følelsesmessig. Både jeg og hyresgjest plages av! Ikke greit! Masse bråk! Da får det lydisoleres! Ikke på min regning! Deres arbeide går utover mitt og jeg betaler også full pris!

Og så er det samene. Ååååh samene. Jaja.
Jeg søker jo stipend hos samisk kunstnerråd, som forvalter en del penger for sametinget, som de deler ut som stipender til virksomme kunstnere. Før var det samiske kunstnere, men det er ikke lov med etnisitet som søknadskriterie. ium. Så nå er de kunstnere punktum. Og i forfjor fikk jeg et stipend, som gjalds for 2014. I februar 2015 fylte jeg ut rapportskjemaet ("si litt om din kunstneriske virksomhet som følge av stipendet, samt et grovt kostnadsoverslag") jeg hadde fått tilsendt da jeg fikk stipendet i 2013 eller begynnelsen av 2014.
Og nå. Nå skal de plutselig ha kvitteringer.
Og såklart har jeg kvitteringer. Jeg har da orden på ting. Men NÅ?! Jeg har da overholdt både rapporteringsplikt og -frist, så jeg er lite lysten på å bruke tid på det der. "Grovt kostnadsoverslag" rimer dårlig med "revisor sier vi må ha kvitteringer". Eller som det litt senere kom: "myndighetene vil ha kvitteringer".
Ja, da er det vel samisk kunstnerråd som må se på rutinene sine og som må innse at de ikke har kvitteringer. Fordi de har bedt om et grovt kostnadsoverslag.
Jeg blir så matt.

Jeg har veldig lyst å sende dem ingenting.
Men det er nok en ganske sikker måte å bli svartelista på.
Sjøl om jeg har gjort alt rett.



Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...