Første desember og dagen før

Total katastrofe med Jendor og julekalender. ALLE lukene skal åpnes! NÅ! Ikke noe venting og èn om dagen! Kjenner kanskje at dette blir en bra øvelse i noe, men å starte dagen med et sånt raseri er ikke bare lett. Bra det bare er en bildekalender, hadde det vært sjokolade hadde det ikke gått.
Men jeg fikk masse kos, for Jendor måtte sitte på fanget og "sove" etterpå. Det vil si spise frokost mens han lå mot meg. Mmmm. Men man vil jo også selv gjerne spise frokost. Egentlig. Men koselig. Men sulten. Men koselig.
De hadde julekalender i barnehagen også så da blir det vel litt mer øvelse og kanskje større forståelse for konseptet.

Jeg tok sparken på jobb i dag, for jeg må på posten senere og sende sjokolade til Amerika. Det var jo pappa sin jobb, nå er det min. Altså ikke til generelle trengende amerikanere, til tante. Hun vil ha Non-stop og Troika. Melkesjokolade får hun kjøpt i nabobyen.
Jeg har allerede blitt tatt bilde av av én turist der jeg kom ikke akkurat susende nedover lia på luggete halvstrødd føre.

Og så har jeg forsøkt å garve et lakseskinn. Det ble ikke suksess, men det er fordi jeg ikke vet hvordan man gjør det. Koftesømmerksen har gjort det, jeg forsøkte å hale instruksjoner ut av henne over chatten på fb, men hun holdt vel egentlig på med noe annet og det ble ekstremt omtrentlig.
Blant annet hang jeg det fra meg et øyeblikk over vannkrana, den var varm, og vips hadde jeg to.
Og så skal man gnikke og gnikke og gnikke, og så helte Jendor kanel og oregano i datamaskina, og så skulle han legges og det tok to timer, og der hadde lakseskinnene stivna og blitt noe annet. Men fint. Men annet. Men jeg må prøve igjen.


4 kommentarer:

underveis sa...

Too late med tips - skjønner jeg - men da jeg hadde sånne bittesmå - så hang kalenderpakkegreiene i gardinstang eller under ei høy hylle - sånn at de måtte ha hjelp til å få tatt ned dagens... Mye som skal trenes på her i verden. Og lakseskinn vet jeg ikke noe om.

frk. Figenschou sa...

Ja, han må opp på stolen, og må ha hjelp til å åpne. Men han er jo like sur for det- vi hjelper joikke til med å åpne de andre.
Stakkars barn.

fru Storlien sa...

I sommer var det Handverksveke i Vågå, og da hadde Sofie Kleppe som driver Jutulskinn kurs i garving av fiskeskinn. Både hun og firmaet er på facebook og hun er hyggelig så du kan sikkert sende henne en melding og spørre om noen tips.

frk. Figenschou sa...

Å! Det var et bra tips.

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...