Papir

Jeg bestiller papir. Jeg liker ganske godt å bestille papir og kunstmateriell, det får meg til å føle meg så proff. Det er liksom ikke nok at jeg lever av dette på ørtende året og har eget atelier og skal stille ut på Kunstnerforbundet neste år, jeg må bestille mer papir, da er jeg proff. Det vil si, jeg bestiller jo papir fordi jeg har gått tom, egentlig. Jeg driver ikke og mater selvtillitten.
Det er ganske dyrt, men det føles liksom ikke som ordentlige penger, av en eller annen grunn, selv om det er akkurat samme pengene som jeg kjøper mat for.
Men når papiret vel er i hus, da er det plutselig veldig ordentlige penger. Jeg får helt angst om jeg vet at arket jeg tegner på koster 121 kroner. Jeg kan jo ikke tegne på 121 kroner! Tenk om det blir stygt!
Løsningen her er å få butikken til å blande arkene, så jeg ikke vet hva som er hva i bestillingen og dermed ikke om det er en femmer eller en hundrings som går gaiken. Det fungerer ganske bra.

I dag skulle jeg bestille en blokk, det får jo ned prisen litt, men de har ikke hatt blokker med så store ark før så jeg har ikke bestilt den før. Da jeg åpnet siden, sto det  obs prisen gjelder ett ark. Og så sto det Husk å kjøpe rull til forsendelsen, rullen finner du i relaterte artikler nederst på siden. Og hverken det ene eller andre ga egentlig mening, for hvordan kan man har pris pr ark når det kommer femti ark uansett hva man gjør og hvordan kan man sende en blokk i en rull og ikke var det noen rull i relaterte produkter nederst på siden heller. Men det sto jo der. At sånn var det. Med både obs og i tjukk skrift. Så jeg måtte nesten sende en mail der jeg linket til produktet og sa unnskyld, men hæ?
Og jeg elsker denne butikken og fikk kjapt svar og svaret var sånn:
Selvfølgelig er det pris på hele blokka. Og blokker sendes såklart ikke i rull.
Er du dum eller, la jeg til selv. For...jamen det var IKKE det det sto. Og likevel og uansett elsker jeg denne butikken. For de har det jeg trenger og sender og er kjempegode til å pakke og hva skulle jeg gjort uten Kunstnernes Eget Materialutsalg. Bare ta alle pengene mine og ha uforståelige bestillingsprosedyrer, bare fornærm meg, bare aldri slutt å eksistere!

Og snart får jeg papir for 3500 i posten. Og da kommer jeg til å føle meg så PROFF.


Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...