Holde fortet

The Stig er bortreist på jobb, så jeg og the Twig regjerer hjemme. Jeg hadde gruet meg litt, for Jendor krever et visst underholdningsnivå som jeg ikke alltid når opp til, men hittil har dette vært den mest avslappende uken siden jeg ble voksen. Eller, uken, iallefall mandag-onsdag da. Jeg har gått tidlig hjem fra jobb hver dag og bare ordnet ting, og drukket kaffe, og trykket på mobilen.
På mandag hadde jeg vevekurs hele kvelden så da la mormor Jendor. Han sov da jeg kom hjem så hele den dagen hadde jeg overhodet ikke noe familieansvar.
På tirsdag gjorde jeg ferdig regnskapet for 2019 og etterpå gikk jeg bare hjem. Jeg hengte opp et par lamper og ryddet litt. Farmor hentet Jendor i barnehagen og så dro de hjem til henne og spiste vafler. I går hentet mormor både meg og Jendor etter barnehagen og så dro vi og kjøpte en pizza og så spiste vi hos mormor&bestefar og etterpå HERJET mormor og Jendor til det ble på tide og gå hjem og legge seg.
I dag henter farmor Jendor og så kjører hun ham hit. Og det er enten kald pizza eller fiskekaker til middag. Burde vel vært bidus på Samfunnshuset, (Šiõǥǥ Saa'mi meersažpeei´v, alle sammen!) men fireåringen min er ikke helt den som setter mest pris på organisert underholdning og menneskemengder, så vi holder oss hjemme, med kofta i skapet. Vi skal perle. Kanskje bade. Jendor vil sikkert at vi skal leke litt også, jeg kommer til å gjøre mitt beste, så kommer jeg til å begynne å gjespe kjeven ut av ledd, og etter en stund kommer jeg til å begynne å gjøre andre ting mens vi leker, rydde litt, sortere lekene, og så kommer jeg til å si at nå får han leke alene.
Da blir han sur, så må jeg finne en måte å komme meg ut av det på. Jeg leste en kommentar under en sak som handlet om akkurat dette, at foreldre må slutte å være så egositiske, og har man fått barn, så har man fått barn, da er det bare å leke!!!
Jeg støtter ikke helt den måten å se det på. Jeg tror det er flere måter å være en god forelder på enn å leke med biler. Jeg tror også det er fler måter å være en dårlig forelder på enn å ikke leke med biler. Jeg evner meg ikke helt til å leke med biler.

Jeg evner meg heller ikke til skandinavisk minimalisme. Apropos gå hjem og henge opp lamper. Da vi hadde en treroms i Sverige, var det litt sånn. Skandinavisk minimalisme, bare uten merkemøbler og kahlervaser. Men det var ikke så fullt overalt, mener jeg. Nå er det fullt. Det er vel mer bohemsk maksimalisme, som kanskje ikke egentlig er mitt favorittmiljø, men har man en liten Jendor som ikke vil leke på rommet sitt og dermed har alle lekene på stuegulvet, OG sekstitre stueplanter, OG, forsåvidt, overtatt et dødsbo uka etter at man flyttet inn, så er minimalismen uoppnåelig.
Det er bare maksimalismen som er innenfor rekkevidde.
Og en sinnsykt masse planter. Og fler møbler enn man trenger.

Om ikke lenge kommer the Stig hjem, og mormors "helvetesuke", som hun sier, er over. Hun kjører oss i barnehagen hver dag. Men er kanskje ikke helt vant til å stå opp halv sju lengre.
Jeg sier at det holder om hun kommer halv ni, men hun har bestilt vekking fra Norsk Tipping og det er halv sju. Hvilket resulterer i at selv om vi har avtalt at hun kommer halv ni, så kommer hun stort sett klokken åtte. Da er ikke vi nødvendigvis helt klar siden klokken ikke er halv ni så da kan det bli bittelitt travelt her.  
Jaja. Håper hun vinner så helvetesuka ble verdt det!

Og så gleder vi oss til the Stig kommer hjem. Tross alt.


Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...