Silje sier oi satan

I går var vi på åpningen av Barents Spektakel. Vi prøvde her om året, da var Jendor to år mindre og fik storskrekken av det hele, i år skulle det være droner og det er jo et kjøretøy og lød dermed interessant så det ville han være med på. Først skulle vi gå i overigår men da ble det for mye vind for dronedans, så åpningsshowet ble utsatt til i går. Da hadde jo Jendor gledet seg i to dager men ble bittelitt skuffet da han innså at dronen kom til å være høyt oppe på himmelen, det ble ikke nærstudier. Men bare bittelitt. Droner er droner!
Vi fant oss en plass litt utenfor folkemengden sånn at Jendor ikke skulle få storskrekken igjen, om det ble veldig høy musikk, installerte oss i en snødunge og ventet. (For ordens skyld: vi hadde avklart dette med vaktene. Det var litt styr rundt sånn dronesikkerhet og det tok vi på alvor.)
Det tok ganske lang tid før det kom igang, både jeg og Jendor var litt lei av å vente, the Stig var mest kald, men så lettet det masse masse små lysprikker i lia. Og skiftet farge.
Så skjedde det egentlig ikke så mye mer, men vi visste jo det skulle være musikk så vi tenkte de hang i en slags startposisjon. Så la vi merke til at det hang en drone rett over oss. Høyt der oppe. Jeg ble litt usikker på det der med dronesikkerheten, men alt var jo avklart med sikkerhetsvaktene, så da den kom lavere og lavere ned og vi hørte surringen fra propellene tenkte jeg det var en del av showet. Faktisk tenkte jeg litt at det var meningen vi skulle hoie og løpe unna og de som styrte dronene fra en plass skulle få latter fra publikum, og sånn der bruk av uvillig publikum er det verste jeg vet så vi lå stoiske på var plass i snøhaugen og stirra opp i drona. Som kom lavere og lavere før den plutselig løsna fra lufta og smalt i bakken og gikk i tusen knas rett ved siden av oss.
I ettertid har jeg følt meg litt dum.

Så så vi at alle dronene i lia også hadde landet, og det kom en beskjed over høytaeleren som vi ikke hørte, men så så vi at alle gikk hjem og noen sa at showet var avlyst på grunn av tekniske problemer. Vi ga dronen vår til en vakt og gikk hjem. Jendor var storførnøyd, istedet for fjerne prikker å himmelen hadde vi fått sett en drone på nært hold og ikke bare det, vi hadde fått sett innmaten også.
Jeg tenkte litt på hva som kunne skjedd om han hadde fått den rett i hodet fordi mammaen ikke ville være sånn teit løpende publikummer.
Hvis de prøver en tredje gang er jeg ikke helt sikker på om vi kommer til å gå.
Iallefall blir det med sveisemaske og hjelm.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...