Rapport med variasjon

I dag har jeg ikke vært på jobb for det er lørdag. Riktignok jobbet vi forrige lørdag men i dag holder vi laugardagen hellig og holder oss borte og søndagen er også fri. Facebook fortalte meg at to kompiser fra Jokkmokk var i byen og dermed var det plutselig litt som før, når vi allesammen bodde her, og det var så sinnsykt stas å treffes. Som i gamledager. Som å ha en flokk igjen. Vi gikk en tur i norra Djurgårdsstaden eller hva det heter, som ikke engang eksisterte da vi bodde her, og der var kungens får ute og trente med fårehundene sine og mine to jokkmokksfolk hadde med seg en reingjeterhund som gjerne hadde tatt en ekstravakt der, selv om sauer kanskje var litt i overkant eksotisk, og etterpå satt vi på en brygge og spiste lunsj og fikk kaffe. Nei fred og fader altså det var fint. 
Og så måtte de tilbake til litt mer sånn familieomstendigheter, og jeg dro til Söder for å trø rundt og kanskje shoppe litt, sko sto på listen, bursdagsgave til meg selv fra de som hadde glemt den sto på listen (ALT må man fikse selv kan man si her, men det er trivelig når folk vippser penger og insisterer), og caps sto på listen. Den jeg har er pyntet med NEW YORK, det norske flagget og kristkorset, og det er liksom de tre merkene jeg føler jeg minst kan stille meg bak på en caps (men jeg fikk den i Sjømannskirka i New York en gang jeg hadde konsert der) og jeg har jo vært på Söder før så jeg anså det var gode muligheter for å få oppfyllt minst ett av behovene.
Og så kjøpte jeg meg en kjole i presang fra de som hadde glemt bursdagen, og det er liksom det jeg minst vil ha, for jeg bor i arktis og går i arbeidsklær til vanlig, men den var veeeeldig fin altså og det var den jeg mest ville ha. Gratulerer med dagen. 

På dette tidspunktet ble jeg plutselig helt overstimulert på linje med en liten beibi så jeg bare skuflet meg selv inn på t-banen og kom meg hjem og ramlet overende på sengen og sovnet. Jeg er jo ikke vant til by lengre. Det var flere ting på listen men jeg er jo ikke vant til by lengre.

Da jeg våknet var klokken godt over middagstid og heisann hoppsan der gikk jeg ut og spiste som jo planen har vært i to uker nå.
Jeg hadde googlet meg fram til et sted som virket som det hadde litt sånn fænsy hotell-lobby vibes, og det er ikke det jeg vanligvis foretrekker, men det er faktisk det man ofte vil ha om man går ut og spiser alene. Vet ikke helt hvorfor. Da jeg kom dit skjønte jeg at de spilte litt for høy musikk i et litt for tomt lokale, men jeg hadde liksom ikke noe plan b, (kjøpe nudelsalat på ica?) så jeg tok en øl og en pizza der og var ganske fornøyd med avgjørelsen. Mulig det ikke blir et stamsted, men det trenger det jo ikke.
 
Så alt i alt overmåte fornøyd med bruken av fridag. Det eneste minuset er en hodepine som har flyttet inn for å inngå kompaniskap med stressnakken, og man skal ikke drive å putte i seg hodepinetabletter i eninga heller, men om man tar dem for sent virker de jo ikke og den der balansen har jeg ikke helt løst. I det hele tatt. Me det virker som det skal bli en mulighet til å jobbe mer med det så før eller siden finner jeg vel den perfekte formelen. 

I morgen: museer, kunst og middag med enda en kompis.

Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...