Spørsmål om frakt. Sannsynligvis uten svar.

Jeg bor jo i gokk og da er man avhengig av hva gokk kan tilby av tjenester og når det gjelder frakt som er en tjeneste jeg er avhengig av er det begrenset til ett fraktselskap som er flere, men det er ett. Jeg ringer Odd uansett, liksom. Selv om det opprinnelige fraktselskapet nå har byttet navn, og dette nye selskapet har blitt kjøpt opp av det opprinnelige fraktselskapet. Og de også er agentur eller hva man skal si for de andre nasjonale fraktselskapene i regionen. Det er uansett Odd jeg ringer. Det er også litt begrenset hva dette fraktselskapet kan tilby, de frakter for eksempel ikke kunst, men om man ikke sier at det er kunst så frakter de de. Og ogå om man sier at det er kunst frakter de det, for den regionale fagforeningen for kunstnere har en avtale om 55% rabatt for frakt med dem, og det regionale kunstsenteret har dem på sin liste over fraktselskapet forsikringsselskapet godtar, så det der må man bare la være å skjønne. Det er de som frakter kunst men de frakter ikke kunst. En gang mistet de en halv utstilling på havet, og om det betyr at de frakter kunst eller ikke frakter kunst er fryktelig usagt, men der var jeg heldigvis ikke involvert.

De er ikke alltid like lett å komme i kontakt med, og fraktpris er et mysterium. Man aner ikke om man faktisk FÅR den der rabatten på 55%, og noen ganger koster det 12.000 og noen ganger 454. En gang fikk jeg en regning nesten et år etter at frakten var sendt, og den skulle ikke til meg. 
I dag fikk jeg en betalingspåminnelse for en regning jeg ikke hadde betalt for en frakt som var sendt 2. januar. Hvorhen? Sto ingen steder. Og det er jo ganske masete å sende en betalingsPÅMINNELSE for en frakt som angivelig skal ha gått for tre dager siden. Jeg har ikke mottatt fakturaen enda, den kommer vel om et års tid. Om dette gjelder frakten som gikk i går (som ikke var andre januar) så skulle den fakturaen til noen helt andre. 
 
Da frakten ble hentet, i går, skulle de ringe før de kom i ellevetiden, men det kom ingen i ellevetiden og i halvtotiden ringte det noen som bare la på. Jeg googlet nummeret men det var en privatperson og ikke fraktselskapet. Jeg googlet fraktselskapet+privatperson og fikk ingen treff så jeg regnet med privatperson hadde tingt feil og lagt på. Og så gikk det ti minutter og der kom fraktselskap+privatperson inn døra og kjeftet meg opp for at jeg ikke tok telefonen når de ringte og jeg bare eh og viste dem telefonloggen som viste at jeg hadde tatt telefonen og da fikk jeg beskjed om AT JEG MÅTTE JO SÅKLART RINGE OPP IGJEN og jeg fortsatt bare eh og kanskje litt lei av lokalkoloritten og sa jeg hadde googlet og fant ikke noen forbindelse mellom privatperson og fraktselskap, og da brøyt fraktselskapansatt nr 2 inn og sa PRIVATPERSON JOBBER IKKE PÅ FRAKTSELSKAP MEN PÅ FRAKTSELSKAP 2 og hvordan skulle jeg kunne vite det. Og hvordan er det egentlig folk prater til meg her. Men de tok med seg frakten og det er jo det viktigste. Jeg må nesten bare la dem holde på med regninger ett år i ettertid og tøvete telefonrutiner, selv om regnskapsloven sier at de må sende regning i løpet av 30 dager for å få betalt må man holde seg inne med dem og la dem holde på og ikke holde seg til loven men til fraktselskap, sånn at de ikke blir sure og man får fraktet. 

Nå fikk jeg ny mail fra fraktselskap, betalingspåminnelsen gjelder noe helt annet enn både når og hva som sto i betalingspåminnelsen, og det var jo greit å få avklart. Jeg tror nå det gjelder en regning for en frakt jeg sendte i august og som jeg har purret på tre ganger.
På den ene siden kjenner man vel at det er rom for forbedring der, på den annen side tenker man at hvordan skulle det gått til.

Ingen kommentarer:

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...