Ut å fær

I morgen drar jeg til Bergen. Og så drar jeg til Oslo. Det virker som det er best å ha med spade, brodder, kompass og noen nødrasjoner. Sist de hadde så tøvete vær i Bergen bodde jeg der, det er 14 år siden, og jeg skjønner godt at man ikke har maskinparken på standby for noe som skjer hvert femtende år eller så. Så lenge flybussen får meg inn til sentrum tror jeg at jeg skal klare resten. Hotellet er rett ved kunsthallen. 
Arbeidsklær, gákti, brodder. Blir bra.
Oslo er verre, Oslo er alltid verre, Oslo har det alltid verst, og det er vel det som er provoserende, i mye større grad enn at de ikke klarer å ta unna snøen. 
DERFOR FØLES DET SOM -21 NÅR DET ER -15 GRADER I OSLO og prøv og gjett? Den der funksjonen gjør seg gjeldene i alle andre deler av landet også. -21, føles som -34.
Jeg funderer på å ta inn på flyplasshotell siste natta i Oslo, i tilfelle det blir trafikkaos igjen. Har sånn tidlig morrafly, ettersom kveldsflyet ikke går om vinteren. 
Trenger ikke gákti i Oslo, men arbeidsklær er praktisk, min kompis Polly har kjøpt ny leilighet og pusser opp på hardingen, og når jeg nå HAR med arbeidsklær kan jeg vel legge innnoen timer der, tenkte jeg. 

Jeg gleder meg alltid til å dra ut i verden når jeg har vært hjemme i virkeligheten en stund, men det er alltid trist å forlate familien. Man kan ikke vinne. 

Jeg har sydd en hengelomme på arbeidsbuksa, fordi arbeidsbuksa er ei dongeribukse (når slutta vi å si olabukse?) og det fungerer helt fint, det eneste jeg avogtil savner er sånn hengende lomme utenpå, og det savner jeg stort sett bare når jeg setter meg på huk og skal ha tak i noe i lomma, og særlig om jeg setter meg på huk med skruer i lomma, så da jeg uansett måtte lappe den (for ørtende gang) sydde jeg på ei hengelomme. Ganske fornøyd, men jeg vet ikke, så meg selv i speilet i dag og av en eller annen grunn ser jeg ut som noen som har prøvd å sy seg et middelalderkostyme med den der hengelomma. Jeg laiver. 
Jeg laiver jobbemann.
Som min sønn og hans kompiser pleide å leke da de var små. Jobbemanner.
Jaja. Den kan foldes sammen i full fart og puttes i lomma om det kommer noen.  
Det får være OK å laive litt hos Polly, tenker jeg. 

Da får arbeidsdagen bare bringe det den har å bringe, i morgen er det abfahrt!

Ingen kommentarer:

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...