hoggeblogg

Jeg vil si at vi har vært ekstra lure og vært på hytta i store deler av helga. Nå fikk jeg helga til å høres ekstra lang ut men det var den tvert i mot ikke.
Men vi fikk iallefall satt ut båten, hogget trær, hatt tjeldvakt, spist potetgull, og diverse.

Det var full flo klokken grytidlig i dag, og Morten sto opp og rodde ut storbåten som vi hadde dratt ut i flomålet kvelden før, men lillejolla. (altså, stor båt som ligger på boje om sommeren, liten jolle som man ror seg ut til båten med om man vil på sjøen. Ikke noe haletrekk her i gården.) Jeg sto ikke opp, men plutselig sto jeg opp likevel i tilfelle han skulle komme til å drukne. Det unngikk han fint og enda vi var våkne og klokken var halv seks og hadde dagen foran oss klarte vi å sovne og rote bort timesvis. MEN DET ER FERIE.
Tjelden har lagt egg i fjæra, den er jo ikke noe racer på reir akkurat, så et kull er dødd, tatt av kråke eller mink, og ifølge bestemora til Morten har tjelden hatt sorg, men jeg tror personlig at det er hun selv som har hatt sorg. Hun var iallefall og rista i treet med kråkereir så den ene kråkeungen flaksa rett på havet. "Nu håp æ ho har lært nåkka." sa hun og ingenting sa vi.
Jeg har hogget ned et stort tre, i finnmarksmålestokk. Jeg er en helt. Og skjelven i armene så det holder.

2 kommentarer:

Fru Skurk sa...

Jeg skulle likt å møte bestemora til Morten, men jeg tror hun kanskje er litt skummel?

frk. Figenschou sa...

nei...hun er litt tunghørt...og i godt humør.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...