om å lure på noe

Jeg har jo skrevet før om at det å blogge sikrer nattesøvnen for kjærestene til oss kveldslurere. Hvis man ikke får sove fordi man plutselig lurer på HVORFOR rotter ikke kan kaste opp, altså grunnen sånn rent evolusjonsmessig, så trenger man ikke vekke den ved siden av seg, men rolig bestemme seg for å legg edet ut i bloggen sin.
Men jeg får jo aldri svar. Jeg har lurt i vei her på sytelytebloggen min, men jeg får ikke et eneste svar. Er det ingen av dere som vet noe? Eller stiller jeg teite spørsmål, sånne som alle egentlig kan og derfor ikke gidde svare på? Tror dere jeg egentlig vet svaret?

-eller kanskje jeg har for store forventninger til min egen bloggs evne til å gi svar på absolutt alt? Muligens? (Åpenbart.)

12 kommentarer:

A sa...

Men hvorfor lurer du på hvorfor rotter ikke kan spy? Og hvordan har du fått vite det i utgangspunktet? Tenk om de KAN spy, men velger å la være i et forsøk på å peke nese mot dem som studerer dem?

frk. Figenschou sa...

mnei, for det er derfor rottegift virker, fordi de mangler spyrefleks (spyre-fleks!) og ikke får det ut igjen. Jeg aner ikke hvorfor jeg lurer på ting i det store og det hele, du vet, det dukker bare opp når man ikke gjør noe annet.

A sa...

Det var forsåvidt et godt poeng :-)

Anonym sa...

Et svakt punkt må de jo ha, de svina (liker ikke rotter, som du forstår). De er jo så lure og intelligente at de klarer å sno seg unna det meste av fangst- og utryddingsmetoder. Har forresten hørt at det er vanskelig å få dem til å spise rottegift i det store og hele nå. Har ennå til gode å se en rotte i Kirkenes, heldigvis. Men en gang jeg spaserte hjem fra fest i Bergen midt på lyse morgenen, så satt det en midt på fortauet og helt overså at jeg nærmet meg. Måtte hoppe og hoie for å få den til å gidde å flytte seg slik at jeg skulle tørre å gå forbi. Frekke dyret.

frk. Figenschou sa...

de har altså en ikkespiserefleks istedet for en spyrefleks.....

ringringring sa...

Rotter kan ikke spy fordi de LIKER spy og da er det ikke noen vits i å spy, siden de bare spiser det opp etterpå. Hester kan bare spy ut gjennom nesa, men jeg har glemt hvorfor.

Rållserau sa...

Jeg vet om en liten gutt som ikke kan spy. DET må være fælt det. Drit i de dumme rottene.

frk. Figenschou sa...

det er ikke rottene som er poenget her!!

A sa...

Er det ikke rottene og vomiteringen som er poenget? Hva er poenget da...?

*forvirret*

frk. Figenschou sa...

at jeg haded forventet litt flere svar når jeg legger ut et spørsmål i bloggen min. Jeg mener, hvis jeg legger ut en fundering over hvordan lynet vethva som er det høyeste punktet, så hadde kanskje en av der evisst det og lagt inn et svar!

Anonym sa...

lynet vet ka som e høyeste punkt på akkurat samme måte som vannet vet korsn vei det ska renn. du kan tenke det sånn at i en tordensky prøve lynet hele tida å komme sæ en eller anna plass. det leite og det leite, ganske tilfeldig og på måfå, men statistisk sett systematisk. så når veien e kort nok (her kommer det høyeste punktet inn), så drar det sin vei fra tordenskyen og ned til jorda.
kajsa

Anonym sa...

æ leste ei bok idag om nån folk som bodde på en planet og som hadde en slags spådomsevne. men dæm brukte den heller sjelden, og det viktigste dæm hadde fådd ut av å ha den hær evnen va å få innsikt i kor unyttig det e å få et presist svar så lenge man ikke stille de rette spørsmålan. kajsa

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...