Om mitt nye forhold til penger

Nå som jeg bor i utlandet, har jeg et helt abstrakt forhold til penger. Jeg kan glatt betale 25 designdollar for noe jeg aldri ville betalt 180 kroner for hjemme. Og det enda jeg vet at 25 eur er ca 210 kroner. Det bare virker ikke på meg liksom.

Noe annet som ikke virker er kaffe. Nå som jeg har skiftet kurs henger jeg ikke med suomilaiset mer, som drikker kaffen sin i Kyna ja Paperi (papirandel og kafè på skolen, billig kaffe, gode boller) men med Erasmus Klub, som drikker kaffen sin i Kipsari. Kipsari er skolens bar, der man også får mat, alltid vegetarmat, for en billig pange, og så mye brød som man tør å forsyne seg med. Kipsari er i kjelleren og røykfylt, så på veldig fine dager får jeg litt dårlig samvittighet av å være der.
Eh, ja, men det var kaffen jeg begynnte med. Jeg har vært så utfrolig trøtt i det siste. Og i dag skjønte jeg plutselig at kaffen i Kipsari er nesten helt virkningsløs. Den holder hodepinen unna, men det er alt.
Sånn går det når man skal være egen og skifte kurs, da får man trøttheten med på kjøpet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

men det va fint at alt va mye bedre. her e også ting mye bedre. æ skal ikke skifte kurs, heldigvis

frk. Figenschou sa...

ja ä e väldi fornöyd for tia altså.
Skla ud hjäm i sommer?

Anonym sa...

ja, masse. først i sluttn av juni og så i bjynnelsn av august. og litt innimellom dær. enn du?

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...