sånt som man nesten glemte, igjen

Jeg ligger i senga og halvslumrer, det er på tide å stå opp men jeg faller inn og ut av drømmer.
Plutselig bråvåkner jeg. Jeg har jo faenmeg glemt å bestille billetter hjem til jul!

Jeg bannes ganske mye mer, inni meg, men får satt inn hovedgiret og åpnet det som finnes av relevante nettsider og ganske riktig er det alt for sent å få brukt noen bonuspoeng, vi er langt uti nesten midten av september, romjula er full, eller tom, iallefall ikke mulig å bonuse seg igjennom, men til slutt har jeg billetter til ca samme sum som jeg nettopp har sett at det koster til Thailand. På tilbud, riktignok. Men likevel. Det er jo en artig liten detalj.

Det rare er, synes jeg at alle flyselskaper påstår at det er så sinnsykt ulønnsomt å fly til Nordnorge. Tapsprosjekt. Gjør det kun utav sit gode hjerte.
Men jeg har aldri i løpet av mine snart førti år på jorden hatt et ledig sete ved siden av meg når jeg har flydd mellom Hovedstaden og hjemme. Jeg har også flydd ganske mye mellom Oslo og Bergen. Og da får man jo nærmest eget fly. Om man hadde vært operasanger kunne man godt ha øvd på flyet for å si det sånn.
Og så vet man jo at den største kostnaden for en flyreise er takeoff og landing. Det er da det flyr flybensinpenger.
Og dette får jeg ikke til å stemme. For hvorfor skulle flyselskapene fare med usannheter, de vil jo tjene penger, det er ingen grunn til å lyve her,  ja, så, hvorfor er det så sinnsykt ulønnsomt å fly meg til Kirkenes for 2099 i et fullt fly og så lønnsomt å fly meg til Bergen for 299 i et tomt? Hva er det jeg ikke forstår?

-At de jo vil fly på konsesjon, sier langesøstra.
Konsesjonsruter, ja. Det hadde jeg ikke tenkt på.
Jeg er jo ikke en sånn som liker å flagge konspirajonsteorier, men det er klart at om man klarer å overbevise staten om at det er ulønnsomt å fly finnmarkinger, og nevnte finnmarkinger er avhengig av flyrutene sine, ja da er det kanskje en grunn til å fare litt med løgn om lønnsomhetene i enkelte ruter likevel.

Dette er det ingenting jeg kan gjøre noe med. Jeg kan bare prøve å huske å bestille flybillettene mine i fornuftig tid til neste år. Men det er vanskelig å komme på at man må tenke på jula når man sitter der i sommerkjole og knipser med tærne på verandaen.

3 kommentarer:

Tenkerbell sa...

Den her, den her har æ ikke ord på for æ har allerede sagt alt så mange gang før! Det e ei skam! Å egentlig bør man bestille billetten hjem te jul, påske å eventuelt sommer rett før man reise hjem fra jule-, påske- å sommerferie. Dessuten vil æ ha lagt tel at æ syns det e rart at Norwegian får det tel å lønne sæ når Sas/Widerøe har klaga i alle (!) år på at det ikke gjør det!!! Svartens folk! Nei, nu va æ altså i gang: å når du har 5 fly inn i løpet av en dag; skal det vær så forbanna vanskelig å få dæm tel å korrespondere med videre fly i langtvekkfylket? Eller hurtigruta? Eller den ene bussen som går tel varangerbotten? Hæ???? Hysj, ro dæ ned nu, du skal jo ikke hjem te jul. Ikke i det hele tatt, for du får ikke engang lov te å flyg da. Ja, men det e så urettferdig å dustat! Ja, men det vet jo alle som har ei eller anna tilknytning nordte. Ja, men likevel! Å de blåe kommer ikke tel å gjør det bedre. Kanskje tel og med verre, for i forbindelse med nedlegginga av distriktan kan det vel åsså tenkes at dem fjerne litt støtte. Så det så.

frk. Figenschou sa...

det e vel ikke helt umulig nei.

fræzn zå får æ fortsatt ikke lov å kommentere hos dæ.

Anonym sa...

Det går fint, æ e ikke overvettes interessant eller arti for tia. Æ trur ho Lillerutt har stjolle mojo'en min.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...