Kupp!

Til min store tilfredsstillelse glir den der nalen på arket og er senebetennelseframkallende. Så da har jeg bruk for tegnebrettet likevel. Men det blir ganske fint når jeg får det til.

Jeg har plagdes litt med tegnebrettet, jeg var jo så fornøyd med tegnemaskinen og det tar alltid litt tid å venne seg til endringer. Musikere hater å bytte instrumenter om det ikke er selvvalgt, det er enorm forskjell på to prikklike feler. For eksempel. Og forholdsvis stor forskjell på at Astar tegnebord og en Tecnostyl tegnemaskin. problemet er at de deler ett sett linjaler, så det er ikke så lett å veksle mellom dem, man må bestemme seg for noe.
Man har bestemt seg for tegnebrettet.
Man savner tecnostylen. Den er liksom bedre tilpasset min litt-mindre-enn-gjennomsnitts-mannearkitekten-kropp.
Nuvel. Dette må ha vært grusomt interessant å lese om.

Jeg har flere grusomt interessante nyheter. Jeg var på bokhandelen i går for å se om de hadde syrefritt papir (de ante ikke hva det var) og hvite tegnestifter (nei) og sannelig min hatt er det flere som er på antikvariske-arbeidsmetoder-kjøret. De solgte tegnesjablonger! Eller det vil si, de prøvde vel å komme seg AV antikvariske-arbeidsmetoder-kjøret og solgte dem ut på tilbud. Da jeg studerte var de dritdyre, til å ruinere seg på, og skolen ville jo at vi skulle tegne for hånd så vi kjøpte sånne. Men ikke for TYVE kroner nei! Flere hundre, derimot! Så nå måtte jeg bare hamstre selv om jeg kanskje ikke hadde voldsomt bruk verken for den med notesystemer eller muttere eller for oppsett av kjemiske forsøk.
Artig det med tegning på Khib, forresten. Professorene ville vi skulle tegne for hånd, men skolen hadde ikke noe utstyr for det, de hadde datamaskiner. Så vi dreiv å improviserte med provisoriske oppsett av tape og linjaler, professorene snakket varmt om tegnebord og tegnemaskiner, som jo var kasta ut for lenge siden, ettersom ingen arkitektkontor ville ha ansatt en som tegner for hånd og vi mumlet i skjeggene og plagdes med tape og linjaler og vinkelhaker.
Og nå har jeg et sånt tegnebord! Som det riktignok står V-MAX SUGE og HEIA ALA SAMAN på, ripete og med litt skrantne linjaler, men jeg har et sånt der jævla tegnebord. Til min enorme glede har jeg ikke tenkt å tegne en eneste plantegning eller et eneste oppriss på det. Så det så. Det er nesten så jeg har lyst å sende en sms til dem om akkurat det.






Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...