Bakpå

Jeg føler meg så bakpå med denne julen.
Vanligvis har jeg ferdig julegavene før desember, men det er jo fordi jeg er ute og reiser. Det er ikke så vanskelig å plukke med seg et fint broderi fra Tallin eller en usynlig kalkulator fra New York eller lokale såper i Finland i løpet av året, men i år har jeg holdt meg pent hjemme som jeg skal og da blir det Biltema eller Husfliden og da blir det vanskeligere for meg, den som skal plukke julegavene, og kjedeligere for de andre, som skal motta. 
Og delvis er det jo det at jeg har vært mye syk og ikke fått småbegynt med noe som helst av skapvask eller baking.
I tillegg skal julaften være hos oss i år, og selv om jeg får mye hjelp med kakebaking, så må jeg klare å holde en del tråder samlet, og ikke minst, samle sammen kjøkkentaket, som henger i flak over ovnen og delvis er stablet i boden, etter at vi installerte kjøkkenvifta. I det hele tatt så er det mye som peker på at man bør ta minst én dag fri for å komme i mål, for det er veldig vanskelig å snekre kjøkkentak med en hjelpsom Jendor som etter en stund blir ekstremt skuffet over at "ingen trenger hjelp fra en lilling".
Men så er det det der at jeg har vært så mye syk, så det jeg har minst lyst til i hele verden er å ta mer fri fra jobb, men det ER ingenting som brenner, så det går, det er bare det, at man kan ikke bare være på jobb når det brenner, (evt på oppsamlingsstedet utenfor), for hvis det skal være noe poeng, og gå rundt dette her, så må man opprettholde en jevn produskjon, og ikke enten være syk eller snekre kjøkkentak eller farte rundt og kjøpe julegaver, men jeg vet ikke med dere, jeg har ingen knapp jeg kan trykke inn når det er på tide å være kreativ, i det minste hjelper det ikke å være stressa, så jeg får vel prøve å få unnagjort endel da, for stakkars Tante Hild i Amerika, hun skal få den norske juelsjokoladen sin, det skal hun.

Og jeg må ikke ha syv sorter kaker, og ja, det kunne vært kjøpekake men da skipper jeg det liksågodt, for twist og klementiner funker også, men det må være a)kjøkkentak b)julegaver c)julemiddag og d) rent der det er sannsynlig at gjestene ser det, kombinert med e) jobb.
Saaaaatan.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...