Én dag forbi

Julaften var i går, vi holdt på med oppvasken til langt på dag i dag, men alle var fornøyde, alle var mette, alle gjester som har vært innom har tatt av seg sine store ullgensere og bemerket hvor mye varmere det er nå som vi har etterisolert.
Jeg har akkurat spist to rundtstykker som mamma har bakt med laks som jeg ikke har spekket selv, jeg rakk heller ikke bake krumkaker og ble ikke ferdig med skapvasken, jeg ser på the Crown mens jeg drikker en slags blanding av gin og ingefærøl som sikkert har et navn men som jeg for anledningen kom på selv. Jeg har det umåtelig fint men fryser litt på ryggen for det trekker fra vinduet bak meg som snekkeren enda ikke har skiftet. I kjelleren har det oppstått et rom som holder kjøleskapstemperatur. Det er perfekt! Tidligere holdt det ustabil dårlig-fryser-temperatur, ikke brukende til så mye, men nå har vi en hel bod som er kjøleskap og derstår det brus og øl på gulvet, til jula igjennom. I morgen skal jeg ta opp fenalåret derfra. The Stig har kjeftet litt fordi jeg har holdt ganske strengt VENT-regime når det gjelder julemat, men så koser jeg meg desto mer nå og innerst inne har jeg tenkt å holde på overbevisningen om at det gjør de også.   
Jeg fikk tre veldig fine bøker av the Stig til jul, og en vennine sendte munnbind hun hade sydd og det varmet hjertet mitt sånn, og så fikk jeg også en uventet pakke med en fantastisk fin helbrodert lomme, og jeg ble så glad, så glad, hele dagen gikk jeg og tok den fram og TENK at folk bare kommer på å sende sånt av sitt gode hjerte.
Jendor var så tålmodig som man kan forvente av en femåring i går, det er litt overveldende det der med pakker under treet, jeg er ærlig talt litt glad vi er ferdige med det punktet på programmet, nå er det leking og fri som gjelder. det eneste som er dumt er at det tar noen timer hver kveld å få lagt ham, og siden huset er så stort og ungen så mørkeredd så er det alltid en oppe i andreetasjen med ham når han legger seg, så vi ser ikke så mye til hverandre i den der egentiden, vi foreldrene. Men man haar jo the Crown på netflix...

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...