ugh

Herrejedorias så mye styr det har vært i dag.

Det jeg gjør her på museet når jeg ikke giuder er jo å tutle med pengene. (Egentlig er det omvendt. Det jeg gjør når jeg ikke styrer med økonomi er å guide.)

Og i helgen har de hatt mye styr i kassa. Alt har sin logiske forklaring og er mulig å rette opp i, men det er sannelig ikke lett. Det er ikke lett å finne feilen, og det er ikke lett å nøste opp i følgefeilene, og man blir litt stressa, for alt skal jo videre i systemet, jeg kan ikke bare slå en strek over det og skrive "feil!". Så må jeg sjonglere rundt på tall og bli svimmel og bla i ark og arkiver og kassabonger osv. Og så lar det seg liksom ikke forklare hvor utrolig stresset man blir heller.
Og her tror jeg nøkkelen til hvorfor det virker så kjedelig å jobbe på kontor.
Det der med kassastyret i helga har ført til like mye arbeid og stress som om det skulle lurt seg inn en rein i gangen og vi måtte ha jaga den ut mens den sklei rundt og rauta og bæsja og holdt på.
Men det lar seg jo liksom ikke måle i fortellbarhet. Det blir ingen god historie av at noen har glemt å trykke på en knapp og skrive ned tallene som skulle kommet opp i displayet. Det er ikke like mye vold og æksjen i det.
Så sitter man der da, og har blitt en tørrpinn.
Men det sier jeg bare azzå, økonomi er kjempespennende!

1 kommentar:

ringringring sa...

hahaha! det med reinen i gangen lo jeg godt av.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...