Ingen er så trygg i fare

nå skal jeg skrive litt om allergoier, selv om jeg egentlig føler at jeg bryter min egen bloggerkodeks ved å skrive om noe som nesten er sykdom. Men ærlig talt. Fra østfinnmark og har allergi, det sier seg jo selv.
Man skulle kanskj etro at når man bor hjemme hos sin egen mor så trenger man ikke å være så forsiktig og føre var når man skal spise, da er maten trygg.
Nå nei du.
For det første har verken min mor eller min far noengang godtatt at jeg ikke tåler egg. De har bare rett og slett overprøvd akkurat det, anser det for en forfengelighet, og serverer eggerøre over en lav sko. Eggerøre er lett gjenkjennlig og forholdsvis enkelt å styre unna.
Det er verre når mamma blander eple inn i råkostsalaten. Eple som utsettes for luft og gulrot blir brunt, og ikke så lett å få øye på. Der har jeg gått på en smell én gang, men andre gangen var jeg forberedt.
Eple i kjøttpuddingen. Hvem ville forutsett det?
Nøttesjokolade til "meg" og Morten.
Nå som mamma hadde vært i Athen, hadde jeg fått taxfreesjokolade, nesten sånn som man leser om i tegneserier, mange små forseggjorte biter. Mmmm. "Og det er ikke nøtter i, for det husket jeg på denne gangen og det har jeg sjekka" sa mamma da jeg fant frem en kniv for å dele itene i to for å sjekke hvilke jeg kunne spise.
Noe mamma mente var unødvendig ettersom det ikke fantes nøtter i disse sjokoladene.
Jeg sjekka innholdsfotegnelsen.
Hasselnøtter, valnøtter, mandler og pistasjenøtter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror dine foreldre vil deg til livs. Arves det i rett oppadstigende linje?

solveig sa...

vi har det ikke godt. så forsømt atte. så heldig for dæ at ho mamma EGENTLIG ikke e mammaen din, siden ho maila e ditt biologiske opphav.

Anonym sa...

huske du den gangen æ kom på frokost til dæ med ikke mindre enn 12 egg? ikke rart vi blei stesøsken.

Anonym sa...

Så Maila er ditt egentlige opphav. Da er du altså minst ti år eldre enn det du har gitt deg ut for, hvilket også forklarer alle sekstiåringnykkene dine.

frk. Figenschou sa...

Mamma pleide innimellom å fortelle meg at Maila var den egentlige mora mi, iallefall. Men sannhetsgehalten har jeg strengt tatt aldri fått bekreftet.

Anonym sa...

Maila? Ho med dokkevogna?

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...