Som museumdesigner er det min oppgave å lage utstillinger til opplysning av almuen

Hvorfor er alle håndtverkere jeg trenger rasistiske FRP-ere?
(ikke ALLE-alle, men mange.) (og ikke alle frp-erne er rasister) (eller utrivelige) (sukk, hvorfor skal det være så vanskelig å bare slenge ut en påstand?)
Problemet med verdenssynet til enkelte håndtverkere er at jeg må være enig for å få dem til å gjøre det jeg vil. For jeg ber jo om ganske spesielle ting, få rette vinkler og endel hodebry. På knappest mulig tid.
Og de vil alltid diskutere kultur og historie, for det er jo det jeg holder på med. Og jeg kan liksom ikke fyre meg opp eller himle med øynene heller. For jeg trenger noen som kan gjøre det jeg ikke kan. (Jeg skal lære meg ALT!)
Så selv når det klages over hvordan nordlendinger fremstilles, som fulle og dumme, og jeg påpeker at sånn fremstilles samer på nordnorske revycener, og får til svar at men de ER jo sånn, må jeg bare smile og le og prøve å få svar på når ting kan leveres.

Og jeg lager jo en utstilling som skal prøve å være balansert og opplysende, rettet mot alle, om alle og for ale, og jeg må jo nevne det samiske, som alle håndtverkere jo også nevner, men på en litt annen måte...jeg føler meg litt som en slags akp-mler.

Hva er galt med ghettoer egentlig? Så kan alle som ikke synes som meg bo i sin egen bydel og styre seg selv, og så kan de komme ut og gjøre det jeg betaler dem for når jeg trenger det, og så kan jeg få kunst og velferdsstat og så kan de få fulle samer og ren kapitalisme.

4 kommentarer:

paaskeharen sa...

Heldigvis bidrar finanskrisen til at det blir færre frp-ere.
Hvis det bare blir krisete nok kan vi kanskje klare å utrydde dem en gang for alle.

frk. Figenschou sa...

men hvem skal drive med håndtverk da?

paaskeharen sa...

Godt spørsmål. Det tenkte jeg ikke på. Polakkene kanskje? De er gode til det meste - og så har de ikke stemmerett.

frk. Figenschou sa...

og de er vant til å bo i ghettoer.


eller er det bare de polske jødene det kanskje foresten.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...