Trödeljakt

Da vi bodde her pleide vi å gå på loppemarkeder i helgene.
Ja ikke hver helg da. Men jeg pleide å kjøpe gamle tobbakksesker til å ha oljekritt i, iallefall. Nå og da.

Nå er det jo så lenge siden vi har bodd her at jeg måtte ty til internettet for å finne trödelmarktene, jeg tror vi pleide å bruke Zitty til det før, for internettet var ikke oppfunnet. Nå er det omvendt, Zitty er på nett og der finnes det ingen opplysninger om flohmarkter.
Dessuten hadde jeg littegranne handlespreng, mannen har allerede kjøpt to par sko og alt jeg har å vise fram er en veldig fin pinne som jeg fant på gata.
Lørdagen skulle vi på Boxhagenerplatz, i Friedrichshain, (som OGSÅ er blitt mye kulere siden vi bodde her).
Det ble tidlig klart at noe var galt. Ingen folk i gatene og alt var stengt.
Hmmmmmmm.

Kunne det være noen form for offentlig fridag? Betydde det trødeltrøbbel?

Det viste seg at noenslags offentlig fridag var Tysklands nasjonaldag. Noe vår venn Michael forsøkte å forklare ved å benekte dens eksistens, samtidig som han påpekte at det feiret ikke krigen altså.
Tyskere. Stakkars.

Men da vi satte avgårde på trødelmarkedtur, var vi ikke helt sikker på om det hadde noe å si, ikke at tyskere ikke feirer kriger, men at de feiret gjenforeningen. Tilfeldigvis så jeg ut av vinduet på s-bahnen på riktig tidspunkt ved Ostbahnhof, der jeg ikke ante at det skulle være trødling den dagen, og så rett ned på et kjempetrødelmarked.
Å, lykke.

Jeg kjøpte blant annet en ny familie. Ikke at det er noe galt med min egen, men det gjør ingenting om de vet at de er utbyttbar med en gjeng svarthvittfotografier og en fiktiv familielore.
Jeg har bilder av mine 86 gammeltanter på samling i parken, tippgrandsøskenbarn Peter i nydressen, Trude og Herdis oppe i en fjellside i 1929, og mange andre. 1 euro for ett gammelt fotografi, plukk og miks din egen familie.

I dag var vi i Mauerpark. Det er også hyggelig, men litt trangt og turistet. Mye festlige hatter og hjemmelagede vesker og sånn.
Og dere vet når man er liten og følger etter feil mamma i butikken?
Det er mye verre å følge etter feil kjærest.
Tre ganger.
Og en gang mest fordi han hadde paraply og det regnet.

Dette har jeg kjøpt:
1 ny familiehistorie
1 liten grønn vaselignende sak
1 jumper
3 brosjer
1 verdens aller fineste boks
1 nylaget skjørt
1 lue av hyggelig søskenpar

i tillegg, ikketrødler:
1 pinne
3 tusjer med penselspiss
1 zitty
1 pose gummibjørner på det gamle supermarkedet vårt, men de ble fulle av pinne for posen ble liggende åpen i veska.

Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...