Jaha!

Når to stykker bor sammen, og den ene er høy og den andre da i sammenligning er lav, kan en av følgene bli at man har forskjellig visuell oppfatning av bomiljøet.


For eksempel kjøkkenet. Den som i sammenligning er lav, vil oppfatte kjøkkenskapet som et tohyllersskap med noe uklart over. Den som er høy, oppfatter at man har kjøkkenskap med tre hyller.
Den ene i dette forholdet vil vagt undre seg over at de to nederste hyllene blir stappfulle, men løse dette ved å flytte ting fra de to nederste hyllene og over i den øverste. Den andre vil undre seg over at det hele tiden blir fritt for te, men ettersom denne andre i denne sammenhengen har nok med å huske å vanne blomstene på søndagene, vil denne løse dette ved å kjøpe ny te, omtrent absolutt hele tiden.
Den første vil undre seg over hvorfor den andre hamstrer te som om tredje verdenskrig var i emning, men det er jo ikke alt man rekker å snakke om i løpet av en dag.

Den andre vil få en rekke åpenbaringer den dagen ikke lengre krakken brukes til å oppbevare aviser på, og blomstervasen samtidig ikke lengre får stå å oppta plass på kjøkkenbenken.

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, glimrende opplegg. :-)

paaskeharen sa...

Te er jo ikke det verste.

frk. Figenschou sa...

det kunne vært kattesand! og vi har jo ikke katt engang.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...