koftekoltgákti

Jeg hjemmesoser litt for tiden. Det er ikke så fryktlig effektivt, som alle vet, men det er greit. Hadde jeg ikke hatt dårlig samvittighet for effektiviteten hadde jeg hatt det riktig så fint. For det har jeg jo.
Og får jeg påpeke for en enorm forskjell det er å sitte å ha det sånn passe varmt i motsetning til hvordan det er å sitte å fryse? Sånn som i dag. Riktignok doble lag med klær, men ikke skjelvekald.
Noe helt annet.

Jasåvarjegjopåkurs, i helga. Her er ryggen på kofta mi:
Elisabeth har lovet å applaudere nå, så kom med det!
Den midterste sømmen der er altså sydd og sprettet fem-seks ganger. Grunnen til det er at kledet, altså fargene, sys i sømmen, det vil si at de ligger mellom to svarte lag stoff når jeg syr. Så jeg ser ikke hva jeg holder på med. Før jeg er ferdig. Og da bretter jeg ut og ser at faen, det gule har forsvunnet inn i folden her.....
Jeg vet ikke helt hvilke forventninger jeg hadde til kurset. Jeg vet jo i stor grad hvordan kofta mi skal se ut, men jeg kan jo faen ikke sy. Mens de andre ikke hadde så mye peiling på koftene sine, men kunne sy. Så når kurslederen sier "begynn med ryggen" så visste jeg forsåvidt både at det å sy kofte innebærer  å sy sammen de forskjellige delene, OG faktisk at man begynner med ryggen, men hvordan får man det pent???? Løsningen ble å sy hver søm minst tre ganger, med litt forskjellig innfallsvinkel hver gang.

Den er altså ikke ferdig. Jeg skal flytte litt på armene så man trenger ikke kommentere det.
Til moderne sørvarangerkofte å være er den ganske minimalistisk. Jeg er forberedt på at folk kommer til å spørre om jeg har blitt læstadianer. Det har jeg ikke. Men jeg synes det er fint med bare antydninger og klede koster tusen kroner meteren. Såh.
Her er ryggen på ei anna sørvarangerkofte, som jeg også synes er fin, men nå skjønner dere kanskje hva jeg mener med at min blir litt mer mininalistisk:
Jeg stjal bildet på internett jeg.
Det jeg liker med kofta er at den er veldig fri. Man gjør mye som man vil med farger og lengder og dekorasjoner. Og snitt. Og selvfølgelig finnes det koftepoliti, og selvsagt ville jeg aldri sydd meg noe som lignet på ei karesuandokofte, men kofta er jo mye mer i bruk enn bunaden og det både gjør og skyldes at den er mer fleksibel tror jeg. Mi kofte= mi kofte.


Da mangler bare denne evinnelige kommagbåndsmonteringsbilledserien, så er jeg i mål på sømkvota mi på bloggen tror jeg.




9 kommentarer:

frk. Figenschou sa...

Elisabeth?

frk. Figenschou sa...

Elisabeth?

frk. Figenschou sa...

Ja, jeg hadde egentlig bare tenkt å si det en gang da.

Elisabeth, innerst i veien sa...

APPLAUS!!!!!! Fy søren du veit å gjøre det vanskelig for deg selv. Sånn antydninger i ryggen er jo mer enn et hakk vanskeligere enn de remsene på kofta under. Men tenk så stas det blir når du blir ferdig og kan bære dette plagget med en helt egen stolthet. APPLAUS igjen. Og et HURRA og FLINKA og nesten KLEMZ.

frk. Figenschou sa...

gud bedre der kom den! det gjorde det verdt alt strevet altså. Takk og takk og takk! Pjuh!

fru Storlien sa...

Knallfin! men du, jeg lurte på - hvorfor ikke sy inn en bredere tittekant, den gule, og så klippe den ned til høvelig antall millimeter etterpå? Det e rihvertfall greia på et par bunader og sparer "litt" tid og mye frustrasjon.

frk. Figenschou sa...

Aha.....hvorfor går man på kurs når man får de beste rådene på bloggen sin?

fru Storlien sa...

Fordi man har det veldig hyggelig på kurs? Og hvis du ikke hadde blogget om kurs og koftesying ville jeg ikke tenkt på å slenge inn et latmannstips sånn helt ut av det blå:-)

Polly S Jones sa...

Oi! Har du sydd den! Applaus og en klem fra meg også.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...