Nå var det SKUFFENDE få av dere som trykket på fåsebilder-knappen!

Fremst ser vi en monstera uten hull. Jeg har lest at det er fordi de er unge eller ikke får lys at hullene uteblir, men det gjelder ikke denne, så den er et mysterium. Tok faktisk lang tid før jeg overhodet forsto at det var en monstera. Og bak er en monstera med hull. Kjøpte en monstera fordi jeg ikke visste at jeg hadde en. Nå har jeg én med og én uten hull. Og oppe i vinduet henger det en pilea, (eller elefantøre eller kinesisk pengeplante sier noen), det stryker med minst én pilea hver vinter men de formerer seg jo også som gress. På veggen i en glassboble henger en stikling av en stripebegonia jeg håper kommer seg. Og bak står stiklingene fra en svigermorstunge. Morplanten er like stor som meg. Jeg både håper og ikke håper at stiklingene blir like store.
Helt fremst ser vi de brune bladene på en...fredslilje? Hva heter en rosa fredslilje? Jeg vet ikke hvordan jeg har forsømt den for at den skulle bli så maroder. Jeg tror den kommer seg nå. Men den står i den fineste potta jeg har så den kan ikke stå der nede i mørket. Den må få en noe mer fremtredende plass. Jeg har en hvit fredslilje også og den ser helt annerledes ut så hele begrepet "fredslilje" er litt mystisk for meg. Den hvite burde også få en mer fremtredende plass for å få litt fler blomster, men hvem skal da stå i det mørke hjørnet?
Sløraspargesen gikk i vinterdvale, men driver og våkner nå og er finere enn før. Jeg trodde kanskje jeg var ikke-kompatibel med sløraspargeser, men det ser ut til at det var mer årstiden som var problemet. Derimot er jeg kanskje ikke best på sukkulenter, som man aner rester av ved siden av svigermorstungen og i drivhuset. jeg har én sukkulent som overlever, og den ser helt fantastisk ut, og det er den som står under ei hylle i kjøkkenvinduet og som jeg glemmer at jeg har. De jeg tar vare på dør. I drivhuset står også noen aloe vera jeg prøver å få skikk på etter å ha tatt livet av dem med både for mye og for lite vann, feil jord og for lite lys. Får se. Det var en stor plante så jeg har gjenopplivingsforsøk i forskjellige former (vann, sand, jord) på hver flate i hele huset.
Grønnrennen er helt fantastisk og den har jeg fått I POSTEN av alle ting av en god venn. Sammen med en plante som er en stikling av en stikling av en stikling av en morplante som Tove Jansson har eid. Mummiplanten!
Ikke med på bildet men i samme vinduskarm er et sitrontre og et epletre og en mønjeclivia.

Og dette er altså ett vindu. Glad jeg ikke har katt.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...