en mac-pc oppsummering. (litt malplassert mellomrom)

Såh. Nå har jeg vært macbruker en stund. Og jeg bruker også pc.
Så da har jeg vel et slags sammenligningsgrunnlag.

en) det jeg liker med mac:
den ser kjekk og snaisen ut og er lett å bruke.
det går kjempefort å skru den av.
den har ikke gått i stykker. Ikke så veldig iallefall.
den jobber fort og greit

to) (hvorfor begynte jeg med en og to? det er jo egentlig for og imot og helt unødvendig med nummerering)
det jeg ikke liker med mac:
billedorganiseringa. helt umulig. når man skal åpne noe fra et program (ok, photoshop) må du enten åpne alle åttetusen bildene i en lang lang liste som bruker ett ÅR på å åpne seg, eller du kan åpne hendelser (tilsvarer mapper) men da åpner hele mappen seg mad alle hundrååttåførti bildene seg i photoshop. Du kan selvsagt omgå dette ved å åpne iphoto og dra bildene over i photoshop men ærlig talt.
at når du ikke rekker å dobbeltklikke på et ikon i docken, så fjernes det fra docken. et klikk fjern fra dock, to klikk åpne. Og når du har fjernet det på denne måten er det kjempevanskelig å legge det inn igjen, i motsetning til programmer som du legger i docken for første gang.
og når docken nekter å komme frem og bare ligger under billdkanten og når den kommer frem går det ikke an å klikke på ikonene hverken en eller to gang.

ellers fornøyd. Men ikke helt tilvent.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Er det deres hytte, den lille røde som ligger inne i skogen ved Harefoss?

frk. Figenschou sa...

på russisk eller norsk side?

Anonym sa...

Ikke godt å si, det ser ut til at den kan flyttes fram og tilbake over elva ved hjelp an løpestreng.

frk. Figenschou sa...

ja da er det den.

Anonym sa...

På start.no har man nå lagt ut Sarah Palin navnegenerator, d.v.s. man skriver inn sitt eget navn, og får ut hva man ville hett hvis Sarah Palin var ens mor. Jeg ville hett Drink Hack Palin, mens du ville hett Thump Hummer Palin. Vi får være glad vi har de foreldrene vi har.

frk. Figenschou sa...

thump hummer? Jøss. Ville jeg fortsatt vært jente? Ville palin vært min far istedet?

ringringring sa...

Jeg tror du bruker macen din på en litt tungvint måte, kanskje. det fins mange måter å unngå alt det du nevner, bare man vet hvordan... vet ikke helt om jeg forstod 100% hva problemene egentlig var, men:

1) du trenger ikke åpne alle bildene i en mappe på en gang?
For å kikke på bilder uten å åpne dem for å behandle dem, anbefales preview istedetfor iphoto. Iphoto er et dusteprogram. Du kan lage din egen organisering i finder istedetfor. Hvis du bruker bridge, er det en bra måte å kikke på bildemapper som skal behandles i photoshop, da trenger du heller ikke åpne alle på en gang.

2)hva mener du med at du ikke rekker å dobbeltklikke i dock? ett klikk er for å åpne, for å fjerne programmene drar du dem bare ut "i løse lufta". det skal ikke være nødvendig å dobbeltklikke, da er det nok noe feil med innstillingene dine. (se i dock-valg under eple-symbolet)

eller i bruksanvisningen:)

frk. Figenschou sa...

Jeg VIL ikke åpne alle bildene i en mappe på en gang, men det er det som skjer. Iphoto er et dusteprogram.

et klikk, fjern fra dock. har ikke rørt en eneste innstilling, mac ny fra fabrikken. Drar ikke ut i løsluften i det hele tatt.


og etter at jeg begynte med mac har jeg absolutt skjønt poenget med bridge.

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...